09.05; HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79 yılında törenlerle anıldı. Saat 09.05’te Edirne’de hayat adeta durdu, tüm kentte siren sesleri yankılandı. Edirneliler, atasını özlemle andı. Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası ise, ziyaretçi akınına uğradı, vatandaşlar özlemlerini anı defterine yazdı.

2017-11-10 12:21:48
 09.05; HAYAT DURDU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıl dönümünde Edirneliler 9’u 5 geçe Ata’larının huzuruna koştu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene akın eden Edirneliler, Ata’nın huzuruna çelenk bıraktılar. Törenlere Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Siren seslerinin yankılandığı Edirne’de hayat adeta durdu.  Atalarını büyük bir özlem ve minnet duygularıyla anan Edirneliler, 2 dakika boyunca Saygı Duruşunda bulundular; tek yürek, tek ses olarak İstiklal Marşı’nı okudular.

 ATATÜRK ODASINDA ANLAMLI BULUŞMA

Törenler Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası’ndaki anma etkinlikleriyle devam etti. 54. Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler, Atatürk Odası’nın kapısında nöbet tuttu. Edirne Belediye Binası Türk Bayraklarıyla; Atatürk’ün yatağını karanfillerle süslendi. Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Atatürk’ün Edirne’ye geldiği sırada yattığı yatağa karanfil bıraktı. Vali Günal Özdemir, Anı Defteri’ni imzaladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne ziyareti sırasında kaldığı, yıllardır aslına uygun olarak korunan ve halkın ziyaretine açık olan Atatürk Odası, her 10 Kasım olduğu gibi bu yıl da Edirnelilerin akınına uğradı. Günler öncesinden başlayan ziyaretlerde öğrenciler ve yetişkinlerin Anı Defterinde kaleme aldığı özlemleri, duygu dolu anlar yaşattı.

Edirneliler, Edirne Belediyesi tarafından Ata’nın orijinal ölçülerine göre yaptırılan  Atatürk Heykeli’nin önünde saygıyla eğilerek, duydukları özlemi dile getirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenleri Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti.