10 KASIM’DA ‘VEDA’ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

2015-11-09 11:29:30
10 KASIM’DA ‘VEDA’ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

Edirne Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü nedeniyle, Atatürk’ü anmak ve Atatürk’ü daha iyi anlayabilmek adında 2010 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Zülfü Livaneli’nin yaptığı ‘Veda’ isimli filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Film, 10 Kasım 2015 Salı günü saat 20.00’da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, konferans salonunda ücretsiz olarak gösterime sunulacak.

Veda’nın; Atatürk’ü, Atatürk’ün hayatını, Atatürk’ün verdiği mücadeleyi ve vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın anlatıldığı Türk sinemasının en güzel örneklerinden biri olduğuna değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bitmeyen acımızın, bitmeyen yasımızın 77. yılındayız. Türk Milleti olarak, Atatürk’ü anlamak ve bize emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bu anlamda Türk sinemasına yansıyan en güzel filmlerden biri olan ‘Veda’yı 10 Kasım 2015 Salı günü saat 20.00’da Edirne halkıyla buluşturuyoruz. Ücretsiz olarak gösterime sunacağımız bu filmi, izlemek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.