10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlayarak, “Yazdığınız, yazmadığınız, yazamadığınız her şey için var olun” dedi.

2018-01-10 09:47:15
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından basın mensuplarına yönelik kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, Basın İlan Kurumu Edirne Şube Müdürü Ebubekir Günel, Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın ve Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Bilginkaya ile Edirne’de görev yapan gazeteciler katıldı.

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir konuşma gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugüne kadar gösterdiğiniz emekler, mesailer, hassasiyetler ve elbette halkın doğru haber alma hakkını teslim eden yaklaşımınız için teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Edirne, yerel basını ile basın emekçileriyle bazen günün zaman dilimi içerisinde birçok kez karşılaştığımız bazen birbirimizi görmediğimizde özlediğimiz bir kent. Edirne’nin medeni tavrı, medeniyetler bileşkesi kent olma özelliği, insanların birbirlerine gösterdiği o samimi yaklaşımlar ve en güzel taraflarından biri de kızsak da öfkelensek de birbirimizle olan selamımızı, birbirimizle olan diyaloğumuzu kesmemek, o iletişim ağını hiçbir zaman koparmamak ve bunu sürdürmek çok önemli” diye konuştu.

Herkesin yaptığı işlerle, yaşam tarzıyla, davranışlarıyla övülmek, takdir edilmek istendiğini belirten Gürkan, “ Tüm dünyada egemen olan bir kural var; Karşıtlık İlkesi. İyiyi tanımlamak için kötüye ihtiyacımız var. Siyahı tanımlamak için beyaza ihtiyacımız var. Kısayı tanımlamak için uzuna ihtiyacımız var. Ve tabi ki iyileri tanımlamak için kötülere de ihtiyacımız var. Haber anlamında böyle. Olumlunun ortaya çıkması için olumsuza da ihtiyacımız var ki kıyaslama imkanımız olsun. Ben tüm basın emekçilerimize, özellikle sahada çalışan arkadaşlarımızı bir kez daha kutluyorum. Yazdığınız, yazmadığınız, yazamadığınız her şey için var olun. Gününüz kutlu olsun” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir de, "Bugün hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hem de İdareciler Günü. İdareciler ile gazetecilerin aynı günü beraber kutlamaları bizim için gerçekten çok anlamlı. Edirne bir serhad şehri ve aynı zamanda da balkanlarla ilgili önemli faaliyetler yürüten, uluslararası diyaloğun gelişmesinde çok önemli katkılar sunan bir konumda. Bunu da gazetecilerimiz sayesinde yapıyoruz. Komşu ülkelerdeki gazeteciler ile Edirne’deki gazetecileri bir araya getiriyoruz. Bölgemizdeki birlikte yaşamayı; ülkemize ve dünyaya tanıtabilirsek inanıyorum ki dünya barışına çok önemli katıklar sunacağız. Bu konuda Edirne’deki gazetecilere ve Edirne’deki yöneticilere çok önemli görevler düşüyor. Biz de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Vali Gündemir ve Başkan Gürkan daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Edirne Belediyesi Protokol Evi’ne giderek , burada da hatıra fotoğrafı çektirdi.