14 MART TIP BAYRAMI EDİRNE’DE KUTLANDI

2017-03-14 11:00:20
14 MART TIP BAYRAMI EDİRNE’DE KUTLANDI

Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve tıp alanında çalışanlar için bir anma ve kutlama günü olan 14 Mart Tıp Bayramı, Edirne’de kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu , İl Sağlık Müdürü Vekili Onur Çakır ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu bulunularak, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Vekili Onur Çakır, “Sağlıklı bir toplum için vatandaşlarımıza gece gündüz demeden, hizmet vermeyi ve meslek icabı karşılaştıkları her  türlü zorluklara rağmen hizmetlerini özveriyle devam ettirdiği ve her türlü sağlık mücadelesini olabildiği kadar çabuk ve geniş bir biçimde kendilerine ilke edinmiştir. İnsan hayatını her şeyin üzerinde tutan; insanlarımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin ve sağılık çalışanlarımızın tıp bayramını en samimi duygularımla kutluyorum” dedi.