14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ’NDE ÇİFTÇİYE DESTEK!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle Karaağaç Mahallesi'nde kutlama etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Edirneli çiftçilere mazot, gübre, yem, ilaç ve fide desteğinde bulunulacak. Edirne halkını ve çiftçileri kutlama etkinliğine davet eden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Bu destekler sadece bir başlangıç. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Köylüyü, çiftçiyi milletin efendisi’ olarak görüyoruz, onların yanında daha fazla olacağız, onlara daha çok destek olacağız” dedi.

2024-05-10 20:39:48
14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ’NDE ÇİFTÇİYE DESTEK!

Şehirdeki tüm tarım kuruluşlarının katılacağı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlama etkinlikleri 14 Mayıs Salı Günü Saat: 13.00’da Karaağaç Mahallesi Ortaokulu Bahçesinde düzenlenecek. Etkinlikte Başkan Gencan Akın, tarım kuruluşları, çiftçiler ve vatandaşlar ile bir araya gelecek, çiftçilere mazot, gübre, yem, ilaç ve fide desteğinde bulunacak.

Üreten çiftçilerin her zaman yanında olacağını belirten Başkan Gencan Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Gece–gündüz demeden güneşin sıcağında, yağmurun altında, karda ve çamurda çalışmalarına devam eden her tohumu umutla ekip filizlenmesini bekleyen, toplumumuzun temel taşı olan çiftçilerimize vereceğimiz destekler ile şehrimizde gerçekleştirilen tarımsal üretim faaliyetlerine katkı sunmak istiyoruz.

Biliyoruz ki, çiftçilerimizin işi sadece tarlada bitmez. Onlar; pazarlarda, kooperatiflerde ve ticaret merkezlerinde ürünlerini satmak için çaba gösterir. Zorlu pazar koşullarına rağmen, emeklerinin karşılığını almak için mücadele ederler. Bu destek sadece bir başlangıç olacak. Bizler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Köylüyü, çiftçiyi milletin efendisi’ olarak görüyoruz. Her birimiz, soframızdaki yiyecekleri çiftçilerimizin emeğine ve alın terine borçluyuz. Tüm çiftçilerimizi 14 Mayıs Dünya Çiftçileri Günü’nü kutluyor, tüm Edirnelileri ve çiftçileri 14 Mayıs Salı gününde gerçekleştireceğimiz kutlama etkinliklerimize davet ediyorum”