23 Nisan’da ‘Egemenlik Parkı’ açılışı gerçekleştirildi

2015-04-25 17:34:19
23 Nisan’da ‘Egemenlik Parkı’ açılışı gerçekleştirildi

Edirne Belediye Başkanlığınca, Kaleiçi semtinde Eski Yediemin Otoparkı kullanılan alan yeniden düzenlenerek Çocuk Oyun Parkı haline getirildi.

Yeniden düzenlenen alan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Halkı’nın katılımı ile törenle açıldı.

Edirne’nin en eski yerleşim yeri olan Kaleiçi Doğan Mahallesi’nde uzun yıllar yediemin otoparkı olarak kullanılan alan çocuklar için oyun parkı ve yetişkinler için dinlenme yeri olarak düzenlenerek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında katılımıyla hizmete açıldı. Açılışı gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Gürkan çocuklara güzel ve anlamlı bir gün olan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda oyun parkı hediye etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “Siyasetçiler olarak göreve gelmeden önce sizlerin huzuruna gelip oy isterken şunu yapacağız, bunu yapacağız diye birçok şey söylüyoruz. Bir açık itirafta bulunmam gerekirse siyasetçiler olarak o seçildiğimiz dönem hiç bitmeyecek zannediyoruz. Ama o dönemler göz açıp kapayıncaya kadar çok çabuk bir şekilde geçiyor. O yüzden bir siyasetçi halka söz verip bir şey yapacağım demişse onu mutlaka ne olursa olsun yerine getirmesi ve sözünü mutlaka tutması gerekiyor. Bizde seçim döneminde sizlerin oylarına talip olduğumuzda Kaleiçi’nin bir bütün olarak gerek Dilaver-Doğan Bey Mahallesi gerekse Mithatpaşa Mahallesi’nin en önemli eksiklerinden birinin çocuk oyun parkları olduğunu, çocuklarımızın nefes alacağı, büyüklerimizin ve yaşlılarımızın gelip oturacağı parklar olduğunu biliyorduk. Ancak Kaleiçi’nde böyle bir şeyi yapabilecek bir yer yoktu. Kullanılmayan ve içerisinde yediemine bırakılmış yüzlerce araç olan bu otoparkı değerli Vakıflar Bölge Müdürümüz Osman Güvener’e rica ettik. Kendileri de büyük bir memnuniyetle kabul etti. Bunun için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Edirne Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ve Mahalle Muhtarımızla el ele vererek bunu gerçekleştirdik.

Önümüzdeki günlerde Şehit Asım İlkokulu’nun yanında bulunan Cumhuriyet Parkı’nı da yeniden düzenleyeceğiz. Orasını da Tüm mahalle halkının yararlanabileceği nezih ve konforlu bir park haline getireceğiz. Bu parkın yapılmasında emeği geçen Başkan yardımcılarıma belediye personeline çok teşekkür ediyorum. Parkımızı Ulu Önder Atatürk’ün hem Türk hem de bütün dünya çocuklarına, dünyada ki tek bayramı armağan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açıyoruz. Bu nedenle parkımızın adını Egemenlik Parkı koyduk. Egemenlik parkımız çocuklarımıza ve Dilaverbey Mahallesi sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.