30 YILLIK İHMAL SON BULACAK

2016-01-07 13:28:23
30 YILLIK İHMAL SON BULACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, özellikle sağanak yağışlarda altyapıdan kaynaklanan sorunlar nedeniyle su birikintilerinin yaşandığı cadde ve sokakları gezerek, basın mensuplarına bilgi verdi. 30 yıllık ihmalden dolayı Edirne halkının bugün yaşadığı sıkıntıya dikkat çeken Gürkan, “Biz 30 yıllık ihmale son vermek istiyoruz. 10 Ocak 2016 Pazar günü gerçekleştireceğimiz referandum işte bu yüzden çok önemli” dedi.

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve önceki günlerde yağan karların erimesiyle birlikte özellikle yağmur suyu toplama kanalı olmayan ya da yetersiz olan birçok cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

İşlerine ve okullarına gitmek için evden çıkan vatandaşların trafikte ve yollarda sorun yaşamasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, basın mensuplarıyla birlikte sorun yaşanan bölgeleri gezdi.

İlk olarak Kasap Deresi’nin olduğu bölgeyi, daha sonra da İlhami Ertem Caddesi ile Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ni gezen Gürkan son olarak da Helvacı Deresi’nin olduğu noktada incelemelerde bulundu.

Edirne halkının yaşadığı sıkıntıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Gürkan, “Edirne halkı bugün Edirne Belediyesi’ni çeşitli kanallardan eleştirdi. Eleştirmekte de çok haklı. Çünkü bazı yerlerde 30 yıllık, bazı yıllarda 20 yıllık, bazı yerlerde ise 10 yıllık ihmal söz konusu. Biz yıllardır yaşanan bu ihmalleri çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Yeni yapılacak olan yağmur toplama kanallıyla,   Edirne’nin bu sorundan kurtulacağını ifade eden Gürkan, “Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde eski yıllarda çok daha fazla su birikintisi oluyordu. Buraya bir rezervuar yaptık. 120 metreküplük rezervuar ve 2 adet dalgıç pompası var; bu dalgıç pompalar biriken suları topluyor burada su toplamasın, kanalizasyon geri basmasın diye yapılan bu sistemle pompalar sayesinde sular yukarıya ana kanala basılıyor. 10 Ocak’ta yapacağımız referandumda hayata geçireceğimiz projelerden biriside 29.022 metrelik yağmur suyu toplama hattıdır.  Bu hattın yüzde 85’i yeni yerleşim bölgesine yapılacaktır. Asıl sorunumuz, 80’li yıllardan itibaren başlanan plansız olarak yapılan yeni yerleşim bölgesidir. İmar planı ve altyapıda büyük sorunlar yaşadığımız bu bölgede halkımıza söz verdiğimiz gibi kanalizasyon içme suyu, yağmur suyu toplama kanallarının yapımıyla bu sorunlara son vereceğiz” diye konuştu.

Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde yapılan rezervuarla yaşanan sorunların son bulduğunu dile getiren bölge halkı ise, “ Yapılan rezervuarla cadde çok rahatlandı. Her yağışta cadde göl oluyordu. Başkanımıza bu konuya çözüm getirdiği için çok teşekkür ederim” dedi.