400 BİN ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK SERALARDA YETİŞİYOR

2017-04-01 05:30:52
400 BİN ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK SERALARDA YETİŞİYOR

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, peyzaj ve ıslah çalışmalarında kullanmak üzere 400 bin mevsimlik çiçeği kendi seralarında yetiştirmek için çalışmalara başladı.

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde kenti daha da güzelleştirmek adına çalışmalara başladı. Ekipler, kent merkezinde kendisine ait park, bahçe ve refüjlerde kullanılmak üzere 400 bin adet mevsimlik çiçeği kendi seralarında şaşırtma çalışmasıyla köklerini güçlendiriyor.

Ekipler, Karagöz, Kralkızı, Kadife türlerinden oluşan ve şaşırtma çalışmasıyla kökleri güçlendirilen bu fidelerle, zaman kaybı da önlenmeyi planlıyor.

Edirne Belediyesi’ne ait seralarda kökleri güçlendirilen bu fidelerin kısa bir süre sonra belirlenen noktalara ekileceğini ifade eden Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu çiçek fideleriyle kentin daha canlı ve renkli bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Ayrıca Edirne Belediyesi’ne ait seralarda yetiştirilin bu fideleriyle hem tasarruf sağlanacak hem de zaman kaybı önlenmiş olacak.