657. KIRKPINAR BURUK BAŞLADI

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali; Çorlu yakınlarında meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi nedeniyle buruk başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ölenlere Cenabı Allah’tan rahmet; yakınlarına da başsağlığı diledi.

2018-07-09 18:13:53
657. KIRKPINAR BURUK BAŞLADI

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında tören korteji belediye binasının önünde toplandı. Korteje Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, bürokratlar katıldı.

Tören korteji, tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşların aziz hatırasına saygı göstermek adına sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Törende tek bir davulun sesi yankılandı.

Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 657. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından; belediye bandosu eşliğinde söz ve müziği Beyazıt Sansı'ya ait olan Kırkpınar Marşı söylendi.

Daha sonra söz alan  657. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, “Vahim tren kazasında ölmüşlerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum. Kırkpınar Ağası olarak 657. Tarihi Kırkpınarı’mızın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek ağalığa her zaman hazır olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise sözlerine; “Sadece güce değil; bilgiye, beceriye, yeteneğe, imana dayalı yegane ata sporu olan ve bu ata sporunun dünyadaki en büyük organizasyonuna 657 yıldır; savaşta-barışta, iyi günde- kötü günde hiç ara vermeden gerçekleştirdiğimiz 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin açılış törenine hoş geldiniz” diyerek başladı.

Çorlu’da meydana gelen tren kazasında yaşamını yitiren 24 vatandaşımıza Cenabı Allah’tan rahmet; yakınlarına ve Türk Milleti’ne sabırlar dileyen Gürkan, “ Yine bu kazada yaralanmış olan çok sayıda yurttaşımıza acil şifalar diliyorum. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ecdadımız tarafından da her yıl her şeye rağmen gerçekleştirilmiştir. Bundan 3 yıl önce fetocu teröristlerin gerçekleştirmeye kalktığı darbe girişimde dahi hemen ertesinde Kırkpınar Güreşleri’ni gerçekleştirdik. Bu yılda dün akşam meydana gelen kazadan sonra bugün sabah belediye başkanını karşılamakla başlanan geleneksel ritüelimizi, Kırkpınar davul zurnasını belediye binamızda tokmağın davula bir kez vurmasıyla geleneği yaşattık ama gün boyunca hiç davul zurna çalmayarak, hiç eğlence yapmayarak; hatta az önceki kortej yürüyüşünde de dikkatinizi çekmiştir, ne davul zurna ne de belediye bandosu tek bir ezgi dahi çalmadı. Bu bizim hem kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aziz hatıralarına duyduğumuz bir saygı ama o tokmağın davula bir kez vurmasıyla yaşattığımız 657 yıllık muhteşem geleneğimizi sonsuza kadar ilelebet yaşatacağımızın da bir güvencesi. Bu akşam Saraçlar Caddesi’nde düzenleyeceğimiz konserimizi de erteledik, perşembe akşamı gerçekleştireceğiz” dedi.

Gürkan sözlerini “Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın dünya var oldukça Türk Milleti sonsuza kadar var olacaktır. Türk Milleti gelenekleriyle, görenekleriyle, sevinçleriyle, hüzünleriyle  göz yaşlarıyla, kahkahalarıyla büyük bir millettir, yiğit bir millettir. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak bir millettir” diyerek tamamladı.

Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu  da konuşmasında meydana gelen tren kazasında ölen vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diledi.