663. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın Selimiye Meydanı Tarihi Belediye Binası Önünde karşılanması ile başladı. Başkan Gencan Akın, “Bu Kırkpınar, yapacağımız etkinlikler ve izleyeceğimiz müsabakalarla çok keyifli geçecek. Misafirlerimizin mutlu olduğu, güzel anılarla Edirne’den ayrıldığı bir festival yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

2024-07-01 12:18:15
663. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Bitmeyen güreşin devam eden efsanesi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri 663. Kez başladı. 663.Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, 20 davul, 20 zurna ve bir şeften oluşan Kırkpınar Davul-Zurna ekibinin Kırkpınar marşları eşliğinde Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ı karşılaması ile başladı.

Kırkpınar Davul Zurna Ekibi’nin şefi Fahrettin Zurnacı, Başkan Gencan Akın’a çiçek takdim ederek, 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler ve kıran kırana geçecek güreş müsabakaları ile katılımcıların güzel anılar biriktireceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan AKIN, “ 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalimiz bugün itibari ile başlıyor. Siz, Kırkpınar Davul Zurna Ekibi’mizin de bu festivalde Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde emekleri ve destekleri çok büyük. Beni de bugün böyle güzelce karşıladınız. Hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah bu Kırkpınar, yapacağımız etkinlikler ve izleyeceğimiz müsabakalarla çok keyifli geçecek. Misafirlerimizin mutlu olduğu, güzel anılarla Edirne’den ayrıldığı bir festival yaşatacağız. Hemşehrilerimizi gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizle hem eğlendireceğiz hem de güzel güreş müsabakalarıyla güreş severler spora doyacak” ifadelerini kullandı.