"8 LİTRE ATIK YAĞ GETİRENE 1 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI HEDİYE" KAMPANYASI KAPSAMINDA BİRİKTİRİLEN ATIK YAĞLAR TOPLANDI

Geçtiğimiz aylarda Edirne Belediyesi tarafından başlatılan "8 Litre Atık Yağ Getirene 1 Litre Ayçiçek Yağı Hediye" kampanyası, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kampanya kapsamında, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, TOKİ ve Şükrüpaşa Mahalle muhtarlıklarında biriken atık yağları topladı. Getirdikleri 8 litre atık yağ karşılığında 1 litre Ayçiçek yağı hediye edilen vatandaşlar, bu çevre dostu uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

2024-07-12 14:07:09

Edirne Belediyesi tarafından hayata geçirilen 8 litre atık yağ getirene 1 litre Ayçiçek yağı hediye kampanyası büyük ilgi görüyor. Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, TOKİ ve Şükrüpaşa Mahalle muhtarlıklarında biriken atık yağları toplayarak, vatandaşlara hediyelerini teslim etti.

Edirne Belediyesi'nin düzenlediği bu kampanya, atık yağların çevreye zarar vermesini engellerken, geri dönüşüm bilincini de artırmayı hedefliyor. Belediye yetkilileri, kampanyaya katılan vatandaşların çevreye duyarlı davranışlarının diğer bireylere de örnek olmasını umduklarını belirtti. Vatandaşlar ise, bu tür teşvik edici uygulamalar sayesinde çevreye daha duyarlı hale geldiklerini ve Edirne Belediyesi'ne bu tür projeleri hayata geçirdiği için teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Edirne Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri, sıfır atık ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmaya yönelik projelerine devam edeceğini ve bu tür kampanyalarla sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi. Belediye yetkilileri,  ekim ayına kadar sürdürülecek atık yağ toplama kampanyasının uzun vadede hem çevreye hem de ekonomiye olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı. Vatandaşların, biriktirdiği atık yağları mahalle muhtarlıkları ve Babademirtaş Mahallesi, Tekkekapı Caddesi'nde bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne bırakabileceğini ifade etti.

Ekipler sonrasında ise  kentin işlek caddelerinde bulunan Atık Cam Toplama Kumbaralarındaki cam atıklarını toplayarak geri dönüşüme gönderdi