83 YILLIK ÖZLEM

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de düzenlenen törenle özlemle anıldı.

2021-11-10 08:47:29
83 YILLIK ÖZLEM
Atatürk Anıtı'ndaki törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program, Edirne Belediye Binası'nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün 21-25 Aralık 1930 tarihleri arasında kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası'nda devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne ziyareti sırasında kaldığı, yıllardır aslına uygun olarak korunan ve halkın ziyaretine açık olan Atatürk Odası, her 10 Kasım olduğu gibi bu yıl da Edirnelilere duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk’ün yatağı karanfiller ile kaplanırken, Edirne Belediyesi tarafından Ata’nın orijinal ölçülerine göre yaptırılan Atatürk Heykeli’nin önünde saygıyla eğilen ziyaretçiler, Ata’ya duydukları özlemi dile getirdi. Atatürk Odası, gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenleri Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti.