ALMANYA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU JUTTA WORKİ, ÇAKIR’I ZİYARET ETTİ

2015-06-16 13:43:33
ALMANYA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU JUTTA WORKİ, ÇAKIR’I ZİYARET ETTİ

Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutta Worki ile Almanya Fahri Konsolosu Ercan Dursunoğlu, Edirne Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen Worki ve Çakır, bir süre sohbet ettiler. Daha sonra Başkan Vekili Selçuk Çakır ile Belediye Binasını gezen Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutta Worki, tarihi Edirne Binasına hayran kaldığını ifade ederek, "Edirne çok güzel bir şehir. Sizleri, tarih dolu bu kent için yaptığınız güzel çalışmalar için tebrik ediyorum" dedi.

Kendilerini Edirne'de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Vekili Selçuk Çakır, Tarihi belediye binası hakkında bilgiler vererek, “Belediye binamızı çok seviyoruz. Her bir tarafı tarih kokan bu binadan kopamıyoruz” dedi.

Ziyaret sonunda, Çakır, Worki’ye Edirne’nin simgelerinden olan Edirne Kari, Mis Sabunu, Aynalı Süpürge ve Badem Ezmesi hediye etti.