AMATÖR KULÜPLERE 116 BİN 500 TL DESTEK

2015-05-22 03:41:50
AMATÖR KULÜPLERE 116 BİN 500 TL DESTEK

Edirne’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleriyle bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 28 spor kulübüne toplam 116 bin 500 TL maddi destek sağladı. İki kulübün birleşmesi hakkında da konuşan Gürkan, “İki kulübü birleştirerek yeni bir ruh, yeni bir destan yazmak için yolla çıktık” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de çeşitli spor dallarında faaliyet gösteren 28 kulüp yönetici ve temsilcileriyle Edirne ASFK binasında bir araya geldi.

Edirne Belediyesi tarafından kulüplere toplamda 116 bin 500 tl destek yapılacağını hatırlatan Edirne ASFK Başkanı İbrahim Acar, “İnşallah bu yardımı iyi yerlerde kullanırız. Ben birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarının da olacağına inanıyorum. Yeter ki iyi niyetli olalım, iyi niyetli insanları da suiistimal etmeyelim. İki kulübün birleşmesiyle iyi bir adım atıldığına inanıyorum. Renge takılmayalım başarıya odaklanalım” diye konuştu.

Daha önce kulüplerle bir araya geldiklerini ve kulüplerin ihtiyaçları hakkında konuştuklarını anlatan Başkan Gürkan ise, “ASFK bünyesinde kulüplere bir takım maddi katkılarda bulunacağız. Bunlar ilk katkılar. Bunun devamı gelecek. Edirne’de ne kadar çok bir araya gelirsek, aramızda ki bağı, dokuyu ne kadar çok güçlendirirsek, bundan hem sporcular kazanacaktır. Sporun doğasında olan rekabet arzusu olacaktır, olması da gerekmektedir. Centilmenlikten ayrılmadan rekabet etmek başka bir şey, birbirimizi ortadan kaldırmaya çalışmak başka bir şey, spor bir tarafıyla insanları bir araya getiren güzel bir etkinlik, ama diğer tarafta da bu kadar çok katılımlı, bu kadar büyük bir kitleyi bir araya getiren bir alan olması nedeniyle her zaman tehditleri, provokasyonlara açık da bir alan. Bizim yöneticiler olarak hem temsil ettiğimiz kitleye, temsil ettiğimiz spor dalına mücadeleci ruhu kazandırmak ama diğer taraftan da insan olmamızın, Türk olmamızın, Edirneli olmamızın doğasından gelen o centilmenlik ruhunu da, hem kendi sporcularımıza, hem de taraftarlarımıza aşılamamız gerekmekte. Bunu yapabildiğimiz oranda temsil ettiğimiz kulüpleri, sporları büyütmüş oluruz” dedi.

“YENİ BİR DESTAN YAZMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Edirne’deki sporlarda centilmenlik dışı hareketler görülmediğini ifade eden Gürkan, “Bu sevindirici bir durum. Ama istiyoruz ki daha güzeli olsun. Tesisleşme ve alt yapı sorunu çözmek gerekiyor. Edirnespor hepimizi ilgilendiren bir kulübümüz. Ekonomik ve yönetsel problemleri vardı Edirnespor’un. Her iki kulüp yönetimi de büyük bir özveri ve anlayış göstererek ve birleşerek, yeni bir ruh oluşturmak anlamında katkı sağlayarak, bu sürecin hukuki sürecini tamamladık. Edirnespor GK, futbol mevzuatı nedeniyle kendini feshetti. Edirnespor GK’nin Türkiye Kupasına katılma ve diğer hakları da devredildi. Bu açıdan bir hak kaybı yaşanmadı. Dün Edirnespor’un kongresini yaparak, iki kulübü birleştirdik. Bundan sonra önümüz daha açık. İki kulübü birleştirerek, yeni bir ruh yaratmak, yeni bir desten yazmak adına yola çıktık. Yönetimi 10 kişiden 25 kişiye çıkardık. Ve yeni beyaz bir sayfa açtığımızı anlatabilmek adına, renk takıntısının da önüne geçebilmek adına, kimsenin itiraz edemeyeceği, milli takımın renkleri olan kırmızı, beyazı renklerimiz olarak seçtik. Oybirliğiyle karar verdik. Çok çeşitli söylentiler var. ‘Başkan Fenerbahçeli olduğu için sarı, kırmızıyı istemedi’ denildi. Bunların hiçbiri gerçek değil. Galatasaray’ın sarı kırmızısı ile Edirnespor’un sarı kırmızısını ayıramayacak kadar yeteneksizsek, o zaman bu görevde ne işimiz var.” diye konuştu.