ANNE ADAYLARINA EĞİTİM DEVAM EDİYOR

2017-02-25 10:12:30
ANNE ADAYLARINA EĞİTİM DEVAM EDİYOR

Edirne Belediyesi, Özel Trakya Hastanesi’nin iş birliğinde anne ve baba adayları ‘Mucizenin Doğumu’ ile ‘Doğum Korkusu ve Doğum Sonrası Depresyon’ ile ilgili konularda uzmanlar tarafından bilgilendirildi.

Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen eğitime anne ve baba adayları yoğun ilgi gösterdi. Doğum öncesi ve doğum sonrasında doğru bilgilerle çocuklarını yetiştirmek isteyen anne ve baba adayları  merek ettikleri konuları, konunun uzmanlarına sorarak bilgi sahibi oldu.

Eğitimin açılış konuşmasında konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatları doğrultusunda halkı sağlık konularında doğru bilgilendirmek için eğitimler düzenlediklerini ve bazı kurumların düzenlediği eğitimlere de destek verdiklerini söyledi.

Bu eğitimin daha önce gerçekleştirilen eğitim de devamı niteliğinde olduğunu anlatan Tanrıkulu, “Sağlıklı bir nesil için en önemli şart, bilinçli bir anne ve babadır. Buradan aldığınız eğitimlerle doğuma ve doğum sonrasında en doğru şekilde hazırlanacaksınız. Aklınıza takılan tüm sorunları konunun uzmanlarına danışın” diye konuştu.

Sağlık konusunda doğru bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu anlatan Tanrıkulu, bilgi kirliliğine de dikkat çekti. Edirnelilerin bilgi düzeyinin de çok iyi olduğunu anlatan Tanrıkulu, “Doğum inanılmaz bir mucize. Baba adaylarını da çok heyecanlı görüyorum. Onlarda baba olmaya hazırlanıyorlar.

Tanrıkulu’nun ardından Uzman Doktor Selda Akal ‘Mucizenin Doğumu’, Uzman Psikolog Bahar Şenveli ise  ‘Doğum Korkusu, Doğum Sonrası Depresyon’ konularında anne ve baba adaylarına bilgi vererek, doğum öncesi ve doğum sonrasında neler yapmaları gerektiklerini anlattı.

Uzman Doktor Selda Akal, anne adaylarının doğum öncesi hazırlık sürecinde tercih ettiği yöntemlerden biri olan pilates topu ile nasıl spor yapılarak, doğuma hazırlanabileceğini anlattı.