ATAMIZIN BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ GÜN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan makamını İnönü İlkokulu Öğrencisi Seldanaz Tunca’ya devretti.

2019-04-24 08:08:46
ATAMIZIN BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ GÜN

Belediye Başkanı Recep Gürkan, makamını devrettiği Seldanaz Tunca’nın ve tüm çocukların bayramını kutladı. Gürkan, “Bugün 23 Nisan dolayısıyla koltuğum sizin başkanım. Edirne’nin belediye başkanı sizsiniz. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Türk hem de bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım. O büyük yürek Cumhuriyeti sizin gibi minik kalplere emanet etti. Buda sizlere ne kadar güvendiğini gösteriyor Atatürk’ün. Türk çocukları, Türk gençlerine ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Bugün bende koltuğumu sizlere emanet etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı makamına oturan İnönü İlkokulu Öğrencisi Seldanaz Tunca’da, Atamızın bizlere armağan ettiği bu günde çocukları temsilen bu makama oturduğum için çok mutluyum ve gururluyum” diyerek tüm çocukların bayramını kutladı. Beraberinde okul idarecileri ile birlikte Belediye binasına gelen Tunca, bir süre Belediye Başkanı Recep Gürkan’la sohbet etti. Temsili olarak bu makama oturmaktan büyük heyecan duyduğunu ifade eden minik öğrenci, “Bu makam bugün bana aitse ve istediğimi yapabileceksem istediklerim şunlar; önceliğimiz okullarımız olacaktır. Okullarımıza belediyemizin imkânlarıyla yapılabilecek her türlü desteği sağlayacağım. Edirne’de sadece çocuklara ait bir festival düzenleyeceğim. Bu festivali her yıl yapacağım. Ben buraya gelirken arkadaşlarımın fikirlerini aldım. Onlar en çok oyun alanlarının azlığından ve yeşil alanların kirliliğinden bahsettiler. Bende onlara bu konu üzerinde çalışacağıma söz verdim. Ayrıca belediyemize ait, her çeşit meyve ağacının olduğu bir bahçe oluşturacağım. Edirne’mizin çocukları bu bahçeden istedikleri gibi dalından meyveleri koparıp yiyebilecekler ve bu bahçeden ücretsiz faydalanabilecekler. Ben bir günlük başkanım ve bir günlük bu kadar çalışmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Edirne’mizin kalkınması mutlu huzurlu bir hayat sürebilmeleri için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Seldanaz Tunca’yı Belediye Park ve Bahçeler Müdürü ile telefonla görüştürerek, isteklerini bir de ona iletmesini söyledi.