BAĞIMSIZ DIŞ DENETİMLE ŞEFFAF BELEDİYE

“Şeffaf, açık, hesap verebilir” ilkesi gereği çok önemli bir karar aldıklarını ve bu karar doğrultusunda da çalışmalara başladıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyenin tüm hesaplarının Bağımsız Dış Denetim Firması tarafından denetleneceğini söyledi. Gürkan, ayrıca kendisi de dahil olmak üzere belediyenin tüm birimlerinde çalışan personelin performansının da değerlendireceğini açıkladı.

2019-05-21 10:38:47
BAĞIMSIZ DIŞ DENETİMLE ŞEFFAF BELEDİYE

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Gürkan’ın basın toplantısı sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

2014 yılında göreve geldiğinde ‘Şeffaf, açık, hesap verebilir bir belediye yönetimi’ olacağı konusunda Edirne Halkı’na söz verdiğini hatırlatan Gürkan, “Bunu da elimizden geldiğince büyük oranda başarmaya çalıştık. Ne kadarını başarıp başaramadığımız halkımızın takdiri ama bunun için bir gayret sarf ettik. Uzunca bir süre 6 ayda bir halka hesap verme toplantıları yaptık ki hesap verme toplantılarını bizim yaptığımız bağlamda yapan tek belediye bizdik. Yani sadece belediye binasına ya da belli yerlere bütçenin belli rakamlarını asıp şu kadar alacağımız, şu kadar paramız, şu kadar borcumuz var şeklinde değil; basının huzurunda, tüm halkı eksiksiz ve ayrımsız toplantıya davet ederek,  halka açık hesap verme toplantıları yaptık. Hesap verme toplantılarına bu dönemde de devam edeceğiz. Her 6 ayda bir hesap verme toplantılarını yapacağız” diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİ CANLI OLARAK YAYINLANMAYA DEVAM EDECEK

Belediye Meclisi Toplantılarının canlı olarak yayınlamaya devam edeceklerini aktaran Gürkan, “Belediye Meclis Toplantılarını daha öncede canlı yayınlıyorduk ama özellikle İstanbul’dan sonra çok ilgi görmeye başladı bu olay. Belediye Meclis Toplantıları’mızı belediyemizin ve benim sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanmaya devam edecek. Belediye Meclis Toplantı’mızın şehrimizin yerel televizyonu ve web TV’lerden de canlı olarak yayınlanması için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’müz bir çalışma yapacak ve vatandaşlarımız Belediye Meclis Toplantılarını sosyal medya hesaplarından, yerel televizyondan ve Web TV’lerden canlı olarak izleyebilecek. Halkın, belediye meclisinin nasıl çalıştığını, neler konuştuğunu canlı olarak izlemesini arzu ediyoruz” dedi.

BAĞIMSIZ DIŞ DENETİMLE ŞEFFAF BELEDİYE

‘Şeffaf, açık, hesap verebilir’ ilkesi gereği çok önemli bir karar aldıklarını ve bu karar doğrultusunda da çalışmalara başladıklarını aktaran Gürkan, “Bunu Türkiye’de yapan belediye var mı? Varsa kaç tane var? Bilmiyorum. Belediyemizin hesapları için biz her yıl bir denetim komisyonu kuruyoruz ve o denetim komisyonu 5 gün boyunca belediyemizin hesaplarını inceliyor ve hazırladıkları rapor belediye meclisine geliyor. Ama bu çok profesyonel bir denetim değil. Biz bunun daha profesyonel olması gerektiğini düşündük. Bu yüzden bağımsız dış denetim firması ile çalışma kararı aldık. Firma henüz belli değil bununla ilgili çalışmaları başlatma talimatını verdim. Bağımsız Dış Denetim yetkisini almış bir firma ile anlaşacağız ve hesaplarımızı o firmanın denetimine açarak sadece Türkiye’nin değil; tüm dünyada kabul görmüş bir yöntemle belediyemizin hesaplarını denetleteceğiz. Bunun da şeffaflık ve hesap verebilir ilkesinin en somut göstergesidir. Bununla ilgili belediyenin kurumsal anlamda yapılanması, eksikliklerinin giderilmesi ile ilgili çalışma da bunun içerisinde olacak, belediyemizin tüm birimlerinin başta ben olmaz üzere performans denetimi, performanslarının ölçülmesi, görevini ne kadar iyi yapabildiği ile ilgili bir çalışma olacak içerisinde” diye konuştu.