BALKAN FOLKLOR FESTİVALİ ETNORİTİM 2019

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan'ın Varna Turizm Odası işbirliğinde düzenlenen Balkan Folklor Festivali Etnoritim 2019 renkli görüntülere sahne oldu. Dostluk halayı ile başlayan festivalde Bulgaristan 9 farklı şehrinden gelen 29 folklor ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

2019-07-01 10:28:19
BALKAN FOLKLOR FESTİVALİ ETNORİTİM 2019

Edirne Belediyesi ile Varna Turizm Odası işbirliğinde düzenlenen Balkan Folklor Festivali Etnoritim 2019’a Bulgaristan'ın 9 kentinden gelen 29 folklor ekibi katıldı.  Türk ve Bulgar ekiplerinin gösterileri Saraçlar Caddesi’nde renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ekiplerin kentin farklı noktalarında gösterilerini sergileyeceklerini söyledi.

Edirne'de kültür ve sanat festivallerinde çeşitliliğinin arttırıldığını ifade eden Başkan Gürkan, “Edirne İstanbul ve Antalya'dan sonra en çok turist çeken 3'üncü şehir. 2018 yılında Edirne'ye gelen yerli ve yabancı turist sayısı 5.5 milyona ulaştı. Bu, tüm zamanların en büyük sayısı. Diğer taraftan 2019 yılında, en çok yabancı turistin giriş yaptığı, İstanbul ve Antalya'dan sonra üçüncü şehir Edirne. 2019'un ilk 5 ayında yani Mayıs sonu itibariyle Edirne'ye, sadece Bulgarları sayarsak 972 bin Bulgar ziyaretçimiz geldi. Bu bağlamda Bulgaristan, Yunanistan ve diğer komşu ülkelerimizle sürdürdüğümüz kültür, sanat ve ekonomik ilişkileri daha da arttırarak sürdürme kararlılığındayız. Tekrar 2 gün boyunca şehrimize konuk edeceğimiz tüm ekiplerimize şehrimize hoş geldiniz diyoruz ve bütün Edirnelilere de bol eğlenceler diyorum" dedi.