BAŞKAN GENCAN AKIN, “BİZ HER ZAMAN YAŞATMAKTAN YANA OLACAĞIZ, BEDELİ NE OLURSA OLSUN”

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın sosyal medya üzerinden gelen bir ihbar doğrultusunda Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Veteriner İşleri ekiplerini hızlı bir şekilde bölgeye yönlendirmesi sonucu, Şükrüpaşa Mahallesi'nde başarılı bir kedi kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Olay yerine gelerek Şans kedinin sağlık durumu kontrol eden Başkan Gencan Akın, “Biz her zaman yaşatmaktan yana olacağız, bedeli ne olursa olsun” ifadelerine kullanarak ötanazi yasasına karşı çıktığını bir kez daha vurguladı.

2024-07-21 10:48:25

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sosyal medya üzerinden gelen bir ihbar doğrultusunda hızlı bir şekilde harekete geçti. Kendisine mesaj atarak Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki sitelerinin önünden yerin altından yavru kedi sesi geldiğini belirten bir vatandaşın mesajı üzerine Başkan Gencan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Veteriner İşleri ekiplerini bölgeye yönlendirdi.

Yapılan incelemelerde, bir sitenin yağmur suyu toplama hattına bağlı drenaj hattında mahsur kalan yavru kedi, atıksu hatlarını görüntüleme cihazı kullanılarak tespit edildi. Görüntüleme cihazı ile kedinin konumu netleştirildikten sonra, kazı çalışmaları başlatıldı ve minik dostumuz güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Olay yerine gelerek Şans kedinin sağlık durumunu kontrol eden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, şu açıklamaları yaptı:

“Bugün bir mucizevi ana tanıklık ettik. Vatandaşlarımız sayesinde oldu. Ve ekip arkadaşlarımız sayesinde. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz her zaman yaşatmaktan yana olacağız bedeli ne olursa olsun. Bu tatlı yavruya 'Şans' adını verdik ve o şimdi güvende. Şans’ın kurtarılması, hayatımızı paylaştığımız minik dostlarımıza her zaman sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Bu olay, can dostlarımız için ötanazi kararını içeren katliam yasasının ne kadar yanlış ve haksız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hayvanların yaşam haklarını korumak ve bu tür yasaların karşısında durmak, bizlerin vicdani bir sorumluluğudur. Bu nedenle, katliam yasalarını şiddetle kınıyor ve hayvan haklarının savunulması için mücadelemizi sürdürüyoruz.”

Şans’ın kurtarılmasıyla büyük mutluluk yaşayan vatandaşlar ise Başkan Gencan Akın’a teşekkürlerini iletti. Sağlık durumu iyi olan Şans annesinin ve kardeşlerinin yanına bırakıldı.