BAŞKAN GENCAN AKIN, “HEDEFİMİZ PEHLİVANLARIMIZA, SPORSEVERLERİMİZE VE MİSAFİRLERİMİZE EN İYİ KIRKPINAR DENEYİMİNİ SUNMAK”

Edirne Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin başlamasıyla birlikte Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, denetimlerine devam etti. Gece saatlerinde Sarayiçi Er Meydanı ve Sarayiçi Konser Alanı'nı gezen Başkan Gencan Akın, son kontrolleri gerçekleştirerek satış yapan esnaflara hayırlı işler diledi.

2024-07-02 11:38:25

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin ilk günü dolu dolu geçti. Kırkpınar etkinlikleri kapsamında Edirne Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen Sinan Alışkan’ın arşivinden,  “Geçmişten Günümüze Kırkpınar Fotoğrafları” sergisinin açılışını Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın gerçekleştirdi. Başkan Gencan Akın, “663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’mizin ilk gününde Sinan Alışkan’ın arşivinden,  “Geçmişten Günümüze Kırkpınar Fotoğrafları” sergisinin açılışını gerçekleştirdik. 60 yıllık büyük bir emekle oluşturduğu bu kıymetli sergi için değerli fotoğraf sanatçısı Sinan Alışkan’ı tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımızı sergimize davet ediyorum ” ifadelerini kullanarak tüm Edirnelileri, 7 Temmuz Pazar gününe kadar açık olacak sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Sonrasında, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve asırlardır sporun, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gerçekleştirildiği Sarayiçi Er Meydanı’nı ziyaret eden Başkan Gencan Akın, tribün ve saha kontrollerini gerçekleştirdi. Esnaflara hayırlı işler dileyerek vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi.

Başkan Gencan Akın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Pehlivanlarımıza, sporseverlerimize ve misafirlerimize en iyi Kırkpınar deneyimini sunmak için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Bu kapsamda, Sarayiçi bölgesinde yer alan tüm alanları gezerek detaylı kontrollerimizi gerçekleştirdik. Sarayiçi’nde bulunan satış noktalarını ziyaret ederek değerli esnaflarımıza hayırlı işler diledik” ifadelerini kullanarak hedefinin en iyi Kırkpınar deneyimini sunmak olduğunu vurguladı.

Ardından, 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında düzenlenen Trackyaka Connection’z ve Kent Orkestrası konserinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gencan Akın, “Bu özel gecede hep birlikte keyifli anlar yaşadık, müziğin ve festival ruhunun tadını çıkardık. Değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyor, önümüzdeki günlerde Sarayiçi Konser Alanı’nda bizlerle birlikte olacak birbirinden değerli sanatçılarımızın konserlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.