BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gencan Akın, “Edirne’mizde ve ülkemizin dört bir yanında görevini özveriyle yerine getiren, şeffaf ve tarafsız bir bilgi akışını sağlamak için gece gündüz demeden çalışan, demokrasimizin teminatı, kamuoyunun sesi ve vicdanı olan tüm gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum” dedi.

2024-07-23 13:48:23
BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın,  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Basın, milletin müfettişidir" sözünden ilham alarak basının toplumumuz üzerindeki kritik rolünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Atamızın basın özgürlüğü ve bağımsızlığı konusundaki vizyonu, gazeteci ve basın mensuplarımızın doğru bilgiyi ulaştırma ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Türk basınının, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatmaya ve basın özgürlüğünü korumaya devam edeceğine olan inancım tamdır. Görevini Edirne'mizde icra eden gazetecilerimizin, yerel dinamikleri ve halkın sesini duyurmak için yürüttükleri yoğun ve titiz çalışmaları takdire şayandır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Edirne’mizde ve ülkemizin dört bir yanında görevini özveriyle yerine getiren, şeffaf ve tarafsız bir bilgi akışını sağlamak için gece gündüz demeden çalışan, demokrasimizin teminatı, kamuoyunun sesi ve vicdanı olan tüm gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum.

Tüm gazetecilerimizin ve basın çalışanlarımıza yürüttükleri kıymetli çalışmalarda başarılar diler, toplumumuza katkılarından dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunarım”