BAŞKAN GÜRKAN, DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

2015-10-21 04:49:52
BAŞKAN GÜRKAN, DİN GÖREVLİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Edirne’de görev yapan din adamlarıyla bir araya geldi. Edirne’de hangi unvanla, hangi sıfatla, hangi pozisyonda olursa olsun hizmet etmenin Cenabı Allah’ın bir insana bahşedebileceği en büyük lütuflardan biri olduğuna değinen Gürkan, “Biz şanslı kullarız çünkü böylesine bir şehirde yarının tarihi sayfalarında adımız yazacak. Adımız böylesine şanlı, böylesine kutsal ve böylesine muhteşem bir şehirle birlikte anılacak” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Edirne’de görev yapan din adamlarıyla Lalezar Restoran’da bir araya geldi. Yemeğe Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Edirne’de görev yapan din adamlarına görevlerinde başarılar dileyen Gürkan, “Şehir yönetiminde her bir noktaya, her bir parçaya, her bir taşa, her bir sokağa, her bir caddeye, her bir insana dokunmanız gerekiyor, hissetmeniz gerekiyor. Şehirde sizle beraber aslında baktığınızda yüzbinlerce bu şehri yöneten var.  Dışarıdan bakıldığında sanılır ki; bir kenti sadece vali yönetir, belediye başkanı yönetir, diğer daire müdürleri yönetir. Bu şehirde yaşayan, adım atan, nefes alan; bu şehrin sokaklarını çiğneyen, tozunu yutan, çamuruna batan herkesin kentin yönetiminde mutlaka ve mutlaka bir payı vardı. Edirne gibi şehirlerin sultanı, sultanları Edirne gibi bir şehirde yöneticiyseniz, yönetim sorumluluğunu olabildiğince paylaştırmanız, dağıtmanız gerekmektedir çünkü bu şehir dünün şehri değil, bugünün şehri de değil, geleceğinin şehridir” dedi.

Edirne’nin dedelerden kalan bir miras değil, aksine torunlara bırakılması gereken bir emanet olduğuna değinen Gürkan, “Edirne Osmanlı’ya 92 yıl boyunca başkentlik yapmış ama başkentliği bitse de, emperyal başkentliği hiç bitmemiş müstesna bir şehirdir. Hangi unvanla, hangi sıfatla, hangi pozisyonda olursa olsun Edirne’ye hizmet etmek gerçekten Cenabı Allah’ın bir insana bahşedebileceği en büyük lütuflardan biridir. Biz şanslı kullarız çünkü böylesine bir şehirde yarının tarihi sayfalarında adımız yazacak. Adımız böylesine şanlı, böylesine kutsal ve böylesine muhteşem bir şehirle birlikte anılacak. Bu bir gurur vesilesi bir onur abidesi, bizlerin çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en büyük miraslardan biridir. Bu şehre hizmet edenlere ne yapsak, hizmetlerinin karşılığını veremeyiz. Bizde Edirne Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu yemeği gelecek yıllarda da sürdüreceğiz” diye konuştu.