BAŞKAN GÜRKAN, FUARI ZİYARET ETTİ

2015-10-11 10:14:50
BAŞKAN GÜRKAN, FUARI ZİYARET ETTİ

Edirne Belediyesi’nin gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Edirne Kitap Fuarı’na Edirneli kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Edirne Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen Edirne Kitap Fuarı 9 Ekim 2015 tarihinde kapılarını kitapseverlere açmış; yazar ile okuyucusunu buluşturmaya başlamıştı. Edirne’nin tarihi mekânlarından birisi olan Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda düzenlenen kitap fuarına Edirneli kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Hafta sonu Kitap Fuarı’nı Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ile birlikte ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak kentimizde yaşayan halkımıza, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak istedik. Özellikle gençlerimizin fuara olan ilgisi beni çok memnun ediyor. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl ziyaretçi sayımızda daha ilk günlerden itibaren bir artış olduğunu gözledik. Bu da bizlerin bu fuarı düzenlemekteki amacımızın güzel sonuçlar verdiğini gösteriyor.

Ülkemizin daha aydınlık yarınlara kavuşabilmesi, çocuklarımızın, gençlerimizin okuma alışkanlığını kazanmasına bağlı. Az okuyan toplum, gelişemeyen toplum demektir. Bu nedenle okumak, okumak. Bu ülkenin kara günlerden çıkışının kilit noktasıdır.” dedi.

YAZARLARLA TEK TEK SOHBET ETTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kitap fuarı ziyaretinde, stantları tek tek gezerek, hem yazarlarla hem de kitapseverlerle tek tek sohbet etti. Hafta sonu okuyucusu ile buluşan Ali Kırca, Canan Tan, Prof.Dr.Ahmet Şimşiroğlu, Cengiz Hortoğlu, Aytül Hançerler, Ayhan Tunca, Güngör Mazlum, Onur Behramoğlu’nun kitaplarını bizzat kendisi imzalatarak, sohbet eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tüm yazarlarımız bizler için çok değerlidir. Kendilerini Edirne’mizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Edirneli kitapseverlerde tüm yazarlarımıza yoğun ilgi göstertiyor. Kendileri de bu ilgiden oldukça memnun. Fuarımız 18 Ekim’e kadar açık olacak. İnanıyorum ki, o güne kadar fuara olan ilgi daha da artarak devam edecek.” dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, kentte yaşayan halka, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak amacıyla düzenlediği 3.Edirne Kitap Fuarı,  18 Ekim 2015 tarihine kadar Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda devam edecek.