BAŞKAN GÜRKAN, İLK ANTRENMANI İZLEDİ

2015-08-20 09:01:15
BAŞKAN GÜRKAN, İLK ANTRENMANI İZLEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte Edirne Belediyesi Edirnespor Bayan Basketbol takımını 2015-2016 sezonunun ilk idmanında yalnız bırakmadı. Takımın geçen yıl olduğu gibi bu yılda başarıdan başarıya koşacağını ifade eden Gürkan, “Amatör ruhumuzu koruyoruz, ama anlayış olarak daha profesyoneliz” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirnespor Bayan Basketbol takımıyla Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda bir araya geldi. 2015-2016 sezonunun ilk antrenmanında takımı yalnız bırakmadıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, oyuncularla bir süre sohbet ettikten sonra, basket topuyla atış denemeleri yaptı.

Kadın Basketbol Ligi’nde birinci ligde mücadele eden bir takıma sahip olmanın gururu yaşadıklarını belirten Gürkan, “Edirnespor Bayan Basketbol takımının mücadele ettiği lig oldukça zorlu. Ligde yer alan takımlara baktığımızda takımların birçoğu ekonomik anlamda bizim bütçemizden kat kat daha fazla bir bütçeye sahip. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi. Ama takımımız tüm bu zorlu rakiplere rağmen geçtiğimiz yıl ilk 8’i tamamlayarak Play-Of’a kaldı ve bu ligin en iyi ikinci takımı seçildi. Bu başlı başına bir mutluluk. Avrupa Kupaları’na katılma hakkı kazandık. 29 Ekim’de de ilk maçımız var. Avrupa Kupalarının ilk maçını Edirne’de yapacağız” dedi.

Takımın yurtdışında da iki maç yapacağını ifade eden Gürkan, “Maçların biri Minsk’te, diğeri ise Sibirya’da. Burada gerçekleşecek maçlara takımla birlikte gideceğiz, takımımıza destek olacağız. Bu yılda çok iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Edirnelilere unutulmaz anlar yaşatacağız. Amatör ruhumuzu koruyoruz, ama anlayış olarak daha profesyoneliz” diye konuştu.