BAYRAM TATİLİ ÖNCESİ ULAŞIM ÖNLEMLERİ KONUŞULDU

2015-09-17 09:58:12
BAYRAM TATİLİ ÖNCESİ ULAŞIM ÖNLEMLERİ KONUŞULDU

Edirne Belediye Başkanlığı, Kurban Bayramı tatilinin uzatılması nedeniyle bayram süresi ve sonrası için kent merkezinde toplu taşımada meydana gelebilecek aksaklıkları görüşmek üzere Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Serhat Birlik Kooperatif  (ETUS) Yönetimi ile değerlendirme toplantısı yapıldığı belirtildi.

Edirne Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, Kurban Bayramı tatili boyunca (19-27 Eylül 2015) tüm hatlarda toplu taşıma seferlerinin düzenli bir şekilde yapılabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve 28 Eylül 2015 tarihinde okulların açılmasıyla birlikte yaşanacak trafik yoğunluğu için vatandaşların zorunlu olmadıkça bireysel araçlarını kullanmamaları uyarısında bulunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Kurban Bayramı tatilinin uzatılması nedeniyle bayram süresi ve sonrası için kent merkezinde toplu taşımada meydana gelebilecek aksaklıkları görüşmek üzere Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Serhat Birlik Kooperatif  (ETUS) Yönetimi ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Kurban Bayramı tatili boyunca tüm hatlarda seferlerin düzenli bir şekilde yapılabilmesi için gerekli önlemlerin alınması yönünde planlamalar yapıldı.

28 Eylül 2015 Pazartesi sabahı okulların açılacak olması nedeniyle şehir merkezinde trafik yoğunluğu meydana geleceği değerlendirildi. Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamamaları için zorunlu olmadıkça bireysel araçları ile okulların açılacağı ilk hafta 07:00- 09:00 saatleri arasında özellikle D-100 ve bağlanan kavşaklarda trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanacak olan vatandaşlarımızın ise okul ve işyerlerine geç kalmamaları için normal zamandan 5-10 dakika daha erken duraklarda olmaları; bunun için vatandaşlarımızın şimdiden bilgilendirilmeleri gerektiği değerlendirildi.” denildi.