BELEDİYEDEN AMATÖR SPORA 154 BİN TL DESTEK

2018-10-12 07:27:26
BELEDİYEDEN AMATÖR SPORA 154 BİN TL DESTEK

Edirne Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren 44 amatör spor kulübüne toplamda 154 bin TL maddi yardımda bulunuldu. Amatör spor kulüplerinin olağanüstü bir iş yaptığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hemen hemen hepiniz cebinizden para harcayarak; evinize çocuğunuza ayırmanız gereken zamanı hepimizin çocuklarına, bu şehrin çocuklarına ayırarak fedakârca görev yapıyorsunuz. Çabanız, heyecanınız hiç eksilmesin. Belediye sizin belediyeniz. Bugün de böyle, yarın da böyle; 31 Mart’tan sonra da böyle. Önümüzde ki dönem daha da güzel şeyler olacak” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amatör spor kulüplerine 4,5 yıldır verdiği maddi desteğe devam etti. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda (ASKF), amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Gürkan, 44 kulübe toplamda 154 bin TL yardım da bulundu. 2014 yılının Mart ayında amatör sporla ilgilenen bir grupla 7-8 arkadaşla bir toplantı yaptığını hatırlatan Gürkan, “’Orada sorunlar nedir?’ Dediğimizde; en büyük sorunun lisans ücretleri, en büyük şikayetin de belediye bütçesinden amatör spor kulüplerine ayrılan payların belli bir keyfiyete göre; belli kulüplere yada yakın olan kulüplere dağıtıldığı söylenmişti. Ben de bu parayı belli bir sistem içerisinde dağıtacağımı belirttim.  Bu güne kadar bu sözümüzün arkasında durduk. Kuşkusuz verilen hep çok; alınan hep azdır. Bütün dünyada bu genel kuraldır. Gönül ister ki amatör spor kulüplerinin bütün maddi ihtiyaçlarını karşılayabilelim. Ama tabi bu sadece bizde değil dünyanın bütün ülkelerinde; hiçbir kurum amatör spor kulüplerinin bütün giderlerini karşılayamıyor. Çünkü buna yetişmek mümkün değil. Bir can suyu anlamında bir takım destekler yapılıyor” diye konuştu.

Edirne ASKF’ye  amatör spor kulüplerini bir çatı altında topladığı için teşekkür eden Gürkan, “      Edirne Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine destek olmak gibi bir mecburiyetimiz yok. Ama bir Edirneli olarak buna mecburuz. ASKF gibi kurumlara sahip çıkacağız ki; Edirne’de amatör sporu belli bir çıtanın altına düşürmeden hep yukarıya doğru taşıyabilelim. Bu kararımız bugün var, önümüzdeki dönemde de sürecek. Önümüzdeki dönemde amatör spor kulüplerine destek vermeye devam edeceğiz. Belediyenin bütçesindeki oranları; sizlerin belirlediği kriterlerle önümüzdeki 5 yıl daha sizlere dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Amatör spor kulüplerinin olağanüstü bir iş yaptığını anlatan Gürkan, “Hemen hemen hepiniz cebinizden para harcayarak; evinize, çocuğunuza ayırmanız gereken zamanı hepimizin çocuklarına, bu şehrin çocuklarına ayırarak fedakârca görev yapıyorsunuz. Olağanüstü bir iş yapıyorsunuz. Çabanız, heyecanınız hiç eksilmesin. Belediye sizin belediyeniz. Bugün de böyle, yarın da böyle; 31 Mart’tan sonra da böyle. Önümüzde ki dönem daha da güzel şeyler olacak. Temel belediyecilik dediğimiz büyük yatırımlar, büyük projeler hemen hemen bitmiş olacak. O yüzden daha işin estetiğine, sanata, kültüre, spora daha ağırlık vereceğiz. Projeleri açıkladığımızda da bunu göreceksiniz” şeklinde konuştu.