BİN 500 KİŞİ İSTANBUL'U KEŞFETTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelmesiyle birlikte Ramazan Ayı’nda başlattığı Edirne’den İstanbul’a kültür gezilerine bu Ramazan Ayı’nda da devam edildi. 24 Mahalle’den bin 500 kişinin katılım gösterdiği gezide Edirneli kadınlar İstanbul’u keşfetti; Edirne’de iftarlarını açtı.

2018-06-13 12:14:39
BİN 500 KİŞİ İSTANBUL'U KEŞFETTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen kültür gezilerine bu Ramazan Ayı’nda da devam edildi. İstanbul Gezilerine Edirne’nin 24 Mahallesi’nden Edirneli kadınlar katılım gösterdi. Muhtarlıklar önünden kendileri için tahsis edilen otobüslere binen mahalleliler, hem İstanbul’u keşfetti hem de gönüllerince bir gün yaşama imkanına sahip oldu.  Geziye katılan Edirneliler, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Fetih Müzesi, Mısır Çarşısı’nı gezerek; Eyüp Sultan Camii, Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya Camii’ni de gezerek ibadet etti.

Geziye katılan mahalle sakinleri için boğazda tekne turu düzenlendi. Kadınlar daha sonra Edirne’ye dönerek belediyece düzenlenen iftarlar yemeğine katıldı. .

4 gün boyunca düzenlenen gezilere katılan Edirneliler, kendilerine bu imkanı sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ederek, “Bir çoğumuz İstanbul’a gitme fırsatı bulmuştuk fakat böyle bir gezi imkanımız daha önce hiç olamamıştı. Çok güzel ve keyifli bir gezi oldu. Edirne Belediyesi’ne bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyoruz. Belediyemiz bu gezi etkinliğini düzenlememiş olsaydı, kendi imkanlarımızla böyle bir gezi yapamazdık.  Daha önce gezmediğimiz yerleri gezdik; tarihi camilerde ibadet ettik; boğaz turuyla da keyifli anlar yaşadık.” dediler.