BİNLERCE KİŞİ EDİRNE SOFRASI’NDA BULUŞTU

Edirne Belediyesi’nin her yıl Ramazan Ayı Kadir Gecesi’nde geleneksel hale getirdiği Edirne Sofrası’nda yaklaşık 10 bin kişi iftarını açtı. Kadir Gecesi’nde Edirneliler ile bir kez daha ekmeği, bereketi ve huzuru paylaştıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm dünyaya barışın egemen olmasını diledi.

2018-06-11 07:22:54
BİNLERCE KİŞİ EDİRNE SOFRASI’NDA BULUŞTU

Edirneliler ve Kadir Gecesi’ni Edirne’de geçirmek için kente gelen ziyaretçiler, Edirne Belediyesi’nin Saraçlar Caddesi’ne kurduğu ‘Edirne Sofrası’nda bir araya geldi. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Edirne Sofrası; 780 masada yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladı.

İftar yemeğine Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Eşi Esra Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çeşitli kentlerden gelen vatandaşlar katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, iftar öncesinde Saraçlar Caddesi’nde kurulan iftar masalarını dolaşarak, vatandaşlarla görüştü ve Kadir Geceleri’ni kutladı. Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geleneksel hale getirdikleri ‘Edirne Sofrası’nda bir kez daha ekmeği, bereketi ve huzuru paylaştıklarını söyledi

10 bin kişi ile birlikte aynı anda iftar yapacaklarını belirten Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Edirne Sofrası yine Kadir Gecesi’nde Saraçlar Caddesi’nde kurduk. 780 masamız var hepsi dolu. Edirne Valiliğimiz kurmuş olduğu iftar çadırımızda da Edirne Belediyesi olarak iftarı veriyoruz. Yaklaşık 10-11 bin kişiye iftar vermiş oluyoruz. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle bütün hemşehrilerimizin, bütün milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Kadir Gecesi’nin mübarek olmasını diliyorum” dedi.

Ezanın okunmasıyla orucunu açan vatandaşlar, Edirne Müftülüğü duahanı Nuri Böcekbakan eşliğinde şükür duası etti.