BİTMEYEN GÜREŞİN, DEVAM EDEN EFSANESİ, GÜNEY AFRİKA’DA

2015-08-18 09:25:23
BİTMEYEN GÜREŞİN, DEVAM EDEN EFSANESİ, GÜNEY AFRİKA’DA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni geleceğe taşımak amacıyla gerçekleşmesini sağladığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Sayısallaştırma Projesi, 15-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında Güney Afrika’nın Cape Town’da düzenlenen 81. IFLA Konferansı ve Gene Kurulu’nda poster bildirimi olarak sunuluyor. 100’ü aşkın ülkenin 3 bini aşan bilgi bilimcilerinin izlediği toplantıda Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar tarafından hazırlanan poster büyük ilgi görüyor.  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 7 Mayıs 2014 tarihinde Belediye Meclisi’ne sunduğu öneri ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi Dokümantasyon Merkezi’nin kurulmasını sağlamıştı.

654 yıllık efsaneyi tüm dünyaya tanıtmak, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni hakkettiği yere ulaştırmak, Kırkpınar’ın şanlı tarihini geleceğe taşımak ve bitmeyen güreşin bitmeyen efsanesini ulusal ve uluslararası basında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla birçok farklı projeye imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin arşivlenmesi ve sayısallaştırılması projesi kapsamında Kırkpınar, Güney Afrika’ya taşındı.

Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, Meclis Üyesi Refik Şahin ve Edirne Belediyesi Personeli Gizem Ateşçidir, 100’ü aşkın ülkenin ve 3 bini aşkın davetlinin yer aldığı Cape Town’daki 81. IFLA Konferansı ve Gene Kurulu’na katıldı.

Katılımcılara akademik bir dille 654 yıllık efsaneyi anlattıklarını ifade eden Ender Bilar, “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi, 7 Mart 2014 yılında kuruldu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi’nin çatısı altında gerçekleştirdiğimiz ve 100’ü aşkın ülkenin 3 bini aşan bilgi bilimcilerinin izlediği toplantıda hazırladığımız poster büyük ilgi gördü” diye konuştu.

Ender Bilar tarafından hazırlanan Kırkpınar Poster Bildirimi ise büyük ilgi gördü.