BM TEMSİLCİSİ MALHOTRA, GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ

2015-06-15 10:18:58
BM TEMSİLCİSİ MALHOTRA, GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ

Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kamal Malhotra, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın davet üzerine Edirne’ye geldi. Başkan Gürkan’ın makamında ziyaret eden Malhotra, Duyarlı Bütçeleme Çalışması’nda Edirne Belediyesi’nin önde gittiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kamal Malhotra, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın makamında ziyaret etti. Malhotra ile Gaziantep’te karşılaştıklarını ve kendisini Edirne’ye davet ettiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kamal Molhotra’yı burada ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu diye getirdi.

Türkiye’de 11 belediyenin 2015 bütçesini, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı olarak planladığını ifade eden Gürkan, “Edirne Belediyesi de bu 11 belediyelerden biriydi. Yaptığımız bütçeleme ve kadınlara pozitif ayrımcılık noktasında ki çalışmalarımız hem BM’lerden hem de BM’lerin Türkiye’deki partneri olan Sabancı Vakfından birçok övgüler almış, örnek belediye seçilmiştik. Kadınlarla ilgili yaptığımız farkındalık yaratan çalışmaların takdir görmesi bizleri çok mutlu ediyor. Türk toplumunda kadını ne kadar evden çıkarabilirsek, demokrasi anlayışımızın ve evrensel insan haklarına ve özgürlüklerine ulaşmamızın kolay ve çabuk olacağını düşünüyoruz. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Böyle önemli bir ismi Edirne’de ağırlamak bizim için çok değerli bir husus” diye konuştu.

Edirne’nin önemli ve tarihi bir kent olduğunu anlatan Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kamal Malhotra ise, “Başkan Gürkan’la Gaziantep’te görüştük. Beni buraya davet etti. Geleceğimi söyledim ve şimdi buradayım. BM’lerin Sabancı Vakfı ile yürüttüğü çalışmalar da Edirne Belediyesi’nin çok önemli bir yeri var. Başkanımızın beledinin strateji planlarında bayanlar konusuna önem vermesi ve öncelik vermesi çok sevindirici. Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi’nde kadınlara verilen önem oldukça değerli. Biz bunu bazı belediyelerle yürütüyoruz; Eskişehir ve Gaziantep gibi. Edirne Belediyesi bu konuda en önde gidiyor. Başkanımızın önderliği ve liderliği olmasa bu şekilde yürüyemezdi. Bayan otobüs şoförlerinin her geçen gün sayısı artıyor. Bayanlar tarafından kullanılan ticari araçlar ve Özgecan’ın hatırası için kadın sığınma evi var” dedi.