Cam atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, cam ambalaj atık kumbaraları ve toplama araçları aktif halde kullanılmaya devam ediyor.

2015-03-19 14:06:00
Cam atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz yaz aylarında tanıtımını yaptığı, Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde kullanılmak üzere alınan, cam ambalaj atık kumbaralarının ve toplama araçları aktif halde kullanılmaya devam ediyor. Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kentin belirlenen yerlerine konumlandırılan cam atık kumbaraları aktif halde kullanılmaya devam ederken, cam kumbaralarında biriktirilen ve sayfiye yerlerinden toplanan cam atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor. Edirne Halkı tarafından olumlu tepkiler alan Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “bizden sonra yaşayacak çocuklarımıza, torunlarımıza ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir doğa, çevre, ekolojisi korunmuş bir çevre bırakmamız gerekiyor. Şehrimizin çeşitli yerlerinde, cam atıklarını tekrar toplayarak, bunları geri dönüştürerek tekrar insanlığın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu anlamda hem kaynaklarımızı daha efektif kullanmak hem de çevreyi temizlemeyi amaçlıyoruz. 9 litre ve 1200 litre olarak, toplama aracımız ile yerinde toplama işlemi gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmadaki amacımız, öncelikle doğaya karışan cam ambalaj atıklarının ayrıştırılması, tekrardan ekonomiye kazandırılması ve de evsel atıkların depolamasında bulunan yerlerin cam ambalaj atıklarından bertaraf edilmesini sağlamaktır.” dedi.