CANLI YAYINLA KENT MÜZESİNİ TANITTI

2017-04-12 05:48:34
CANLI YAYINLA KENT MÜZESİNİ TANITTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, canlı yayınla Edirne Kent Müzesi’ni Edirnelilere tanıttı.  Gürkan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı yayın binlerce kişi tarafından izlendi. Başkan Gürkan, Edirne Kent Müzesi’nin Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin yıldönümü olan 5 Mayıs 2017 tarihinde açılacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın vizyon projeleri arasında yer alan, geçmişten geleceğe ışık tutacak Edirne Kent Belleği Müzesi’nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yakından izleyen ve Kent Belleği Müzesi ile Edirne’ye önemli bir değer kazandırmayı hedefleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarihi bir konak olan Hafızağa Konağı’nda yer alacak müzeyi Edirnelilere, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayın ile tanıttı.

Gürkan, Edirne Kent Belleği Müzesi’nin bahçesinde yaptığı yayında, “Değerli hemşehrilerim; Edirne’nin en değerli konaklarından biri olan ve zamanında İttihat ve Terakki’nin gizli toplantılarının yapıldığı Hafızağa Konağı’nı, Edirne Kent Müzesi olarak, Edirne’ye kazandırma çalışmalarımız son aşamasına geldi. İçeride büyük bir hızla müze çalışmaları devam ediyor. Müzemizin bahçesini de düzenledik. Müzenin bahçesi bir kafeterya olarak, ziyaretçilere hizmet edecek. Tarihi çok kesin olmamakla birlikte Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedildiği tarihi olan 5 Mayıs’ta açmayı planlıyoruz. Edirne Sultan 1. Murat tarafından 5 Mayıs 1361’de fethedilmişti.  Bizde bu muhteşem kentin fethinin yıldönümü olan 5 Mayıs 2017 tarihinde Edirne Kent Müzesi’ni açarak tarihe bir not düşmek istiyoruz. Çalışmalar henüz tam anlamıyla bitmedi” ifadelerine yer verdi.

Canlı yayında müzenin bahçesinden görüntülere de yer veren Gürkan’ın bu paylaşımı binlerce kişi tarafından görüntülendi. Edirneliler bu heyecana yorumlarıyla ortak oldu.

Edirne Belediyesi’nin kente kazandıracağı bu müzede ilk çağlardan başlayarak, Traklar, Odrisler, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu; Edirne’nin öne çıkan unsurlarını; gastronomi, matbaa, Fatih Sultan Mehmet ve Cumhuriyet Dönemi bilgi, belge, fotoğraf, video ve maketlerde yer alacak.

HALKIN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Edirne Kent Müzesi’ne Edirne Halkı’nın desteği ise devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çağrısı üzerine harekete geçen Edirneliler, aile yadigarı eşyaları, belge ve fotoğraf gibi materyalleri Edirne Belediyesi’ne hibe ediyor. Hibe edilenlerin arasında 1933 yılına ait piyango bileti,  fotoğraf makineleri, tarım aletleri, mutfak eşyaları ve bir tarihi belge niteliğini taşıyan belgeler, fotoğraflar yer aldı.

Edirne’nin tarihine sahip çıkacak bu müzeye katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, hibe etmek istedikleri materyalleri Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne tutanak karşılığında teslim edebilirler.