ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

2016-06-08 11:17:27
ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Valiliği’nce, çocuklara çevre bilincini aşılamak ve farkındalık yaratmak adına 5 Haziran Dünya Çevre Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, Saraçlar Caddesi’nden Edirne Belediye Bandosu eşliğinde çevre yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu ile Selçuk Çakır’ın da katıldığı çelenk sunma töreninin ardından, okullara çeşitli ödüller verildi.

İlkokullar arası düzenlenen maket yarışmasında birinciliği Ferah İlkokulu alırken; ikinci Kemalköy İlkokulu, üçüncü Alper Yazoğlu İlkokulu oldu.

Okullar arası Atık Pil Toplama Yarışmasında birinci Plevne İlkokulu; ikinci Trakya Birlik İlkokulu ve üçüncü de Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Ayrıca, en fazla atık yağ toplayan işletmecilere plaket verildi. Sitelerinde kazan bakımları en iyi olan site yöneticilerine plaket, kazancılarına da ödül takdim edildi.

ETKİNLİKLER BARIŞ PARKI’NDA DEVAM ETTİ

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce organize edilen Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Barış Parkı (Suni Gölet)’nda devam etti. Barış Parkı’ndaki etkinliklere CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Güler Soyaslan katıldı. Öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinliklerde, Edirne Sanat Akademisi Çocuk Dans Gösterisi, Edirne Belediye Bandosu Gösterisi, Belediye Halk Oyunları Gösterisi, 3D Heykel Tasarım Çalışması, resim yapma, çocuklar arası ip çekme ve çuval yarışı, palyaço ve Hatice Erkurt Anaokulu’nun dans ve kostüm gösterileriyle çevre bilincine dikkat çekildi. Ayrıca etkinlikler süresince lokma ikram edilerek, poşet yerine bez çantasının kullanıma dikkat çekmek için bez çanta ve tişört hediye edildi.