ÇOCUK MÜZESİ YARIYIL TATİLİNDE SİZLERİ BEKLİYOR

“Bizim en büyük yatırımımız çocuklarımıza” diyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye ve Balkanların en büyük çocuk müzesi olan Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde; yarıyıl tatilinde çocukların hem eğlenecekleri hem de yaratıcılıklarını geliştirecekleri çeşitli atölye çalışmaları düzenleneceğini söyledi.

2019-01-17 09:09:18
ÇOCUK MÜZESİ YARIYIL TATİLİNDE SİZLERİ BEKLİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete kazandırdığı Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi; yarıyıl tatilinde de çocukları ağırlamaya devam edecek. 19 Ocak- 03 Şubat tarihlerine denk gelen yarıyıl tatilinde Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

“Hadi Anlat Bakalım” isimli atölye çalışmasına yarıyıl tatili boyunca Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Saat: 14.00’te 4-7 yaş grubu; Saat: 16.00’da da 7-12 yaş grubu çocuklar katılabilecek.

Yine yarıyıl tatili boyunca gerçekleştirilecek olan ‘Sihirli Değnek’ isimli Drama-Müzik Atölyesi; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri düzenlenecek. Saat 14.00’teki atölye çalışmasına 4-7 yaş; Saat: 16.00’daki atölye çalışmasına ise 7-12 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek.

Ayrıca yarıyıl tatili boyunca her gün Saat: 11.00’de Sarı Alan olarak adlandırılan Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik; Veterinerlik ve Sevgi alanında: Saat:13.00’te Mavi Alan olarak adlandırılan Çevre ve Saygı; Trafik ve Hoşgörü alanında; Saat: 15.00’te Yeşil Alan olarak adlandırılan Paleontoloji Adası, Buzul Adası, Bilim Adası, Entomoloji Adası’nda eğitim seansları düzenlenecek.

STEAM yani Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak ‘Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor’ mottosuyla hizmet veren Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çocukların yaşayarak, yaparak ve deneyimleyerek öğrendiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bizim en büyük yatırımımız çocuklarımıza. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak az. En büyük hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak olan çocuklarımıza okul dışında da eğitim alacakları alanlar oluşturmak. Bu hedefle yola çıktığımız Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müze’miz uzman eğitim kadrosuyla hizmet vermeye; çocuklarımıza farklı deneyimler sunmaya ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya devam ediyor” dedi.