DEVİR TESLİM TÖRENİNDE İMZALAR ATILDI

2015-08-27 11:34:57
DEVİR TESLİM TÖRENİNDE İMZALAR ATILDI

Mülkiyeti Edirne Belediye Başkanlığı’nda olan Edirne Sur Temellerinin olduğu alan ile Edirne Valiliği’ne ait Eski Vali Konağı’nın devir teslimi için imzalar atıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in katıldığı devir teslim töreninde söz alan Belediye Başkanı Gürkan ‘‘Edirne Belediyesi olarak mülkiyetimizde bulunan Makedonya Kulesi’nin yanında Edirne’nin en eski mimari örneklerinden birisi olan Edirne Sur temellerinin olduğu bölgeyi Edirne Valiliği İl Özel İdaresine geçtiğimiz aylarda devir etmiştik. Valiliğimizde Eski Vali Konağı olarak bilinen geçmişte birçok Valilinin konakladığı bu tarihi ve muhteşem binayı belediyemize devir etmiştir. Bu bedelsiz takas Edirne’lilerin geleceği, Edirne’de ki tarihi ve sivil mimari örneklerin korunarak geleceğe taşınması içindir. Bu kadar değerleri örnekleri koruyabilecek olanlar resmi kurumlardır. Bu anlamda bu iki muhteşem eser Eski Vali Konağı ve Sur temelleri geleceğe taşınmış olacaktır. Sayın Valime Edirne’nin geleceği anlamında gösterdikleri bu hassasiyet için Edirne Belediye Başkanı olarak Edirne halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmaları ardından söz alan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ‘‘ Göreve başladığım 15 aydır bir bütünlük bir beraberlik sağlanmıştır. Gerek Belediye olsun gerekse Valilik olsun bizim paydamız Edirne’ye hizmettir. Vermiş olduğumuz bu güzel ve tescilli bina  Belediye’nin güzel hizmetlerine vesile olacaktır. Bunun karşılığında Edirne’nin en eski kültür varlığı olan Makedonya Kulesini de mülkiyetimize alarak Kültür Bakanlığımıza tahsisimizi yaptık. Yapmış olduğumuz bu takasın Belediyemize hayır getirmesini diliyorum’’ diye belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in konuşmalarının ardından devir teslim töreninde imzalar atıldı. Eski Vali Konağı’nın anahtarını Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teslim etti. Anahtarı teslim alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Eski Vali Konağı’nın tarihi kapısını açarak  Edirnelilere hayırlı olmasını diledi.