DOĞRU İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye’deki ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, ilk yardım eğitimlerine devam ediyor. Yaklaşık 13 kişinin 3 gün boyunca ilk yardım eğitimi alacağını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu; doğru ilk yardımın hayat kurtaracağını söyledi.

2018-07-03 12:12:26
DOĞRU İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

Edirne Belediyesi; İtfaiye Binası’nda oluşturulan yeni eğitim salonunda, İlk Yardım Eğitmenleri Hemşire Ayten Sünetçiler ve Hemşire İnci Özer eşliğinde "Doğru İlk yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediyor.

Yaklaşık 30 kişinin 3 gün boyunca ilk yardım eğitimi alacağını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, doğru müdahalenin çoğu kez hayat kurtardığını söyledi. İlk yardımcılara yaşanan olaylardan da örnekler veren Tanrıkulu,  “Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda bilinçli olarak uygulanan ilk yardımının eğitim almış kimseler tarafından yapılması; kazazedelerin sakat kalmalarını önleyebilmekte; çoğu kez de hayat kurtarmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği tüm şartları yerine getirerek kurduğumuz İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde kamu kurum ve özel kuruluşların talep etmesi halinde, kurumlarının ihtiyacı olan sertifikalı İlk Yardımcı eksiğini gidermek adına eğitim vermeye devam ediyoruz. 3 gün boyunca eğitmenlerimiz sizlere doğru müdahalenin nasıl gerçekleştirileceğini uygulamalı olarak anlatacak. Buradan edindiğiniz hayati bilgilerle belki de birçok kişinin hayata tutunmasını sağlayacaksınız” dedi.