EBİS, Çanakkale Şehitleri için pedal çevirdi

Edirne Belediye Başkanlığı’nın destekleri ile, Edirne Bisiklet Kulübü Derneği (EBİS) Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü anısına Çanakkale’ye pedal çevirdi.

2015-03-16 14:21:00
EBİS, Çanakkale Şehitleri için pedal çevirdi
Edirne Belediye Başkanlığı’nın destekleri ile, Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü anısına Çanakkale turu gerçekleştiren Edirne Bisiklet Kulübü Derneği üyeleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte basın açıklaması yaptılar. Belediye binasında ki basın açıklamasında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “18 Mart Çanakkale zaferinin 100 yıldönümü nedeniyle Çanakkale Şehitlerimizi anma amaçlı Edirne Bisiklet Kulübü Derneği üyeleri Edirne’den start alarak Çanakkale’ye pedal basacaklar. Bisikletçilerimiz bu mesafede yaklaşık 260 km yol kat edecekler. Ben pedal çevirecek olan bisikletçilerimize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Bu sene Çanakkale zaferinin 100. Yıl dönümünü kutluyoruz. Bu vesileyle Çanakkale’de çarpışarak şehit düşen Mehmetçiğimizi rahmetle anıyorum. Ancak şehitlerimizi anarken Çanakkale’de başka ülkelerden gelerek savan ve hayatını kaybeden askerleri de unutmamalıyız. Ulu önder Atatürk bununla ilgili olarak ‘Sizin evlatlarınız bizim topraklarımızda hayatını kaybetmişlerdir. Onlar artık bizim evlatlarımızdır. Gözünüz arkada kalmasın’ demiştir. Onları da anmadan geçemeyiz” dedi.  LOZAN CADDESİ’NE BİSİKLET PARKURU Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Lozan Caddesi'nin sol kaldırımının bisiklet ve yürüyüş yolu olarak düzenleneceğini belirterek şunları kaydetti:  “Karaağaç yolu üzerinde bulunan Lozan Caddesi'nin sol kaldırımının bisiklet ve yürüyüş yolu olarak düzenleneceğiz. Tabii burada hangi ağaçları taşıyacağız hangileri kalacak bunun için bir numarataj çalışması yaptık. Buradaki ağaçların hepsi kesilmeyecek özellikle altını çizerek söylüyorum. Formasyonu devam eden ya da anıt ağaç niteliğinde olan ağaçlar kalacak. Biraz ağaçlıklı bir bisiklet yolu olacak ama bisikletinde öyle çok hızlı gitmesi gerekmiyor. Doğal bir habitat, doğal bir yol gibi düzenleyeceğiz.  Karaağaç yolunu yaparken bisiklet ve yaya parkurunu da tamamlayacağız” dedi.