EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI AV. FİLİZ GENCAN AKIN, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMEN ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’nın (SODEMSEN) disiplin kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’nda encümen üyeliğine seçildi. Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte görev yapacak.

2024-06-05 17:55:57

Türkiye Belediyeler Birliği, yeni yönetimi belirlemek amacıyla Ankara Meyra Palace Otel’de toplandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Belediye Başkanları, Parti Meclis üyeleri, İlçe ve Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı Meclis Toplantısı’nda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı, Encümen ve Komisyon üyeleri belirlendi.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Orman Kıran, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ile birlikte oyunu kullandı. Yapılan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ise 14 Encümen üyesinden biri oldu.

14 Encümen üyesinden biri olarak seçilen Başkan Gencan Akın; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Çeritoğlu Şengel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı  Ayşe Serra Bucak, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile görev yapacak.