EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI AV. FİLİZ GENCAN AKIN, YAĞLI GÜREŞLER BİRLİĞİ BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ VE ENCÜMEN ÜYESİ OLARAK SEÇİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Yağlı Güreşler Birliği Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen seçimlerde birinci başkanvekili ve encümen üyesi olarak seçildi. Üye Belediye Başkanlarının ve Belediye Meclis üyelerini katıldığı toplantıda, Edirne Belediye Meclisi Üyesi Nedim Mercan ise delege olarak seçildi.

2024-06-08 12:31:16

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Balıkesir’de gerçekleştirilen Yağlı Güreşler Birliği Meclis Toplantısı’na katıldı. Üye Belediye Başkanlarının ve Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı Meclis Toplantısı, en yaşlı üyenin başkanlığında başladı. Ardından iki yıl boyunca görev yapacak, birlik başkanı, meclis birinci ve ikinci başkanvekili, encümen üyeleri, kâtip üyeleri seçildi.

Gizli oylama00 ile yapılan seçimlerde, Yağlı Güreşler Birliği Başkanı Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, birinci başkanvekili Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın ve ikinci başkanvekili olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçildi.

Birliğin Encümen üyelerinden biri olarak da seçilen Başkan Gencan Akın; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ve Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile görev yapacak.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, sosyal medya üzerinden yaptığın paylaşımda;

“Yağlı Güreş Birliği’ne üye belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Birlik Başkanı olarak seçilen Ahmet Akın’ı ve yeni yönetimini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Birinci Başkanvekili ve Encümen üyesi olarak seçilmeme destek veren tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Geleneksel Türk sporumuz olan yağlı güreşin geleceğini hep birlikte şekillendirecek ve kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak göreve gelen yeni Yağlı Güreşler Birliği yönetimini tebrik etti.

Başkan Gencan Akın, sonrasında gerçekleştirilen ilk encümen toplantısına katıldı. Meclis Toplantısı öncesinde ise Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile bir araya gelerek, hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. 1-7 Temmuz tarihlerinde Edirne Belediyesi organizasyonu ile düzenlenecek olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı davet etti.