EDİRNE BELEDİYESİ ‘ÇOCUKLAR VE SUÇ’ KONULU PANELE KATILDI

2017-01-02 08:46:03
EDİRNE BELEDİYESİ ‘ÇOCUKLAR VE SUÇ’ KONULU PANELE KATILDI

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin düzenlediği, 'Çocuklar ve Suç' konulu panele katılan Edirne Belediyesi Personeli Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi, “Çocuklara ‘sen kötüsün’ demek yerine, yaptığı davranışın kötü olduğu anlatılmalı” dedi.

Trakya Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin hazırladığı  ‘Çocuklar ve Suç ’’ isimli konferansa Edirne Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Edirne Barosu’ndan yetkililer katıldı.

Panelde Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün personeli Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi, çocukların bir gün bile okuldan kaçtığında o gün neler yaptığı ve kimlerle vakit geçirdiğinin aile tarafından kesinlikle öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Ailelerin zor çocuklarla baş etmek için çocukların kişiliğine saygı göstermesi gerektiğini anlatan Selvi, “Çocukları bir yetişkin gibi görerek konuşmalıyız. Bu yaşta çocuklar sizi sinirlendirmek isteyebilir, tuzağa düşmeyin. Bir gün çok iyi, bir gün kötü olmayın. Hep aynı kalmaya çalışın. Davranışlarındaki düzelme uzun süre alacağından sabırlı olun. İyi davranışlarının fark edilmesine ihtiyacı vardır. Sen çok kötüsün, insanlara vuruyorsun yerine, vurmak kötü bir davranış diyerek uyarılmalıdır" dedi.

Panelde konuşan Selvi ayrıca çocuklarda şiddet eğilimi, sık sık kavga etme, madde veya alkol kullanımı, evden ve okuldan kaçma, kendine zarar verme, riskli cinsel davranış ve davranış bozuklukları hakkında da bilgi verdi.