EDİRNE BELEDİYESİ EDİRNESPOR , YILIN EN İYİ İKİNCİ TAKIMI

2015-04-30 11:39:26
EDİRNE BELEDİYESİ EDİRNESPOR , YILIN EN İYİ İKİNCİ TAKIMI

Avrupa’nın en iyi kadın basketbol ligi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi tarafından, Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, Galatasaray Odeabank’ın ardından yılın en iyi ikinci takımı seçildi.

TKBL'de bu sezon görev yapan başantrenör ve takım menajerleri arasında TBF tarafından yapılan oylamada Yılın Takımı kategorisinde rekabet en yoğun olanlardan biriydi. Kazanan takım 7 oyla Galatasaray Odeabank olurken, 6 oyla Edirne Belediyesi Edirnespor onu takip etti

Federasyon tarafından yapılan açıklamada iki takımın ortak noktaları hakkında şu satırlar yer aldı: “Çok da geniş olmayan bir bütçe ile çalışmak zorunda kalmaları ve oyunlarını doğru savunma performansı üzerine kurmalarıydı. Bunu yaparken de yerli oyuncuların inisiyatifinden oldukça faydalandılar. Takımın bir parçası olmayı bilen yabancı oyuncular ve manevi liderliği üstlenebilen yerli oyuncular, 'Önce savunma' diyerek yola çıkan koçların yönetiminde, yılın en iyi takımlarını oluşturdular”

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından TKBL’de yer alan 14 takım baş antrenörleri ve menajerlerinden belli kategoriler altında yılın en iyilerini seçmeleri istendi.

Baş antrenör ve menajerler kendi takımları dışında oy kullandılar ve yapılan oylama sonucunda sezon içinde Mehmet Can Öztürk’ün baş antrenörlüğe gelmesi sonrasında ciddi bir çıkış yakalayan Edirne Belediyesi Edirnespor Yılın Takımı kategorisinde ikinci sırada yer aldı. Edirne Belediyesi Edirnespor’un bu sıralamaya yerleşmesinde Spor-Toto Kadınlar Play-Off 2015’e katılma ve 2015-16 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanması, Ortaya koyduğu sağlam savunma karakteriyle ligde fark yaratması, dar bütçesini iyi kullanarak nitelikli bir takım performansı ortaya koymayı başarması rol oynadı.

Diğer taraftan TKBL ile ilgili yapılan başka değerlendirmelerde de tüm iç saha maçlarını TKBL’nin en kalabalık seyircisiyle oynayan Edirne Belediyesi Edirnespor’un taraftarları da yılın seyircisi ve taraftarları olarak gösterilmişti.

Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu’da bu oylamada çıkan sonucun gurur verici olduğunu belirterek “Oylamaya katılan tüm menajer ve antrenör dostlarımıza, takımımıza karşı gösterdikleri bu memnuniyet verici ve bizi onore eden yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.