EDİRNE BELEDİYESİ GÜREŞÇİLERİ SEÇEK GÜREŞLERİNE DAMGASINI VURDU

2015-08-04 07:11:52
EDİRNE BELEDİYESİ GÜREŞÇİLERİ SEÇEK GÜREŞLERİNE DAMGASINI VURDU

Edirne Belediyesi Güreşçileri, Yunanistan'ın Evros kenti Seçek Yaylası'nda düzenlenen yağlı güreşlere damgasını vurdu.

Birçok tarihçiye göre Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden daha eski olduğu ve Kırkpınar’ın doğuş yeri olarak savunulan Yunanistan’ın Evros kenti Seçek Yaylası’nda düzenlenen Tarihi Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinliği 01-02 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlendi. Kırkpınar Güreşleri’nde önemli dereceler elde eden Edirne Belediyesi Güreşçileri, Tarihi Seçek Yağlı Güreşleri’nden de dereceyle döndüler.

Belediye Güreş Antrenörü Talat Çelik, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın destekleri ile katıldığımız Seçek Yağlı Güreşleri’nden güreşçilerimiz madalya ile döndüler. Başkanımız her zaman güreşçilerimize tam destek sağladı. Bizlerde bu desteğin hakkını vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yunanistan’ın Tarihi Seçek Güreşleri’nde, Baş’ta Soner Toto ikinci; Büyükorta boyunda Gökhan Vurcanlı birinci, Nedim Anıl Gider ikinci, Sedat Çelik üçüncü; Küçük Orta Boy’da Ali Rıza Özkayalar birinci, Muzaffer Caner Koşum ikinci, Ayhan Aktürk üçüncü; Deste Boy’da Ufuk Yanık birinci oldu.

Belediye Güreşçilerimizle daha da büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam ediyoruz. Başkanımız Recep Gürkan’a da tekrardan destekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.