EDİRNE BELEDİYESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU ARTVİN’DE

Edirne Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halk Oyunları Topluluğu; Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Gençler Türkiye Şampiyonası öncesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

2018-07-12 11:28:25
  EDİRNE BELEDİYESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU ARTVİN’DE

Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Kırklareli’nde düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Grup Yarışması’nda “Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal” kategorisinde 1.lik elde ederek Artvin’de yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. 14-15 Temmuz tarihlerinde Artvin’de düzenlenecek olan Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Artvin yolculuğu öncesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

Artvin’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi ve bölgemizi temsil edecek olan Halk Oyunları Topluluğu ekip eğitmeni Gürkan Güzelharcan başkan Gürkan’ı ziyareti esnasında şunları kaydetti; “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası’na gidiyoruz. Yarışma 14 Temmuz tarihinde Artvin İlinde yapılacak. Daha önce ilinde ve grubunda birinci olan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğumuz şu anda ilimizi ve bölgemizi temsil etmek üzere Artvin İline Türkiye Şampiyonası’na gidiyor. Bütün bölge birincileri şampiyonları oraya gelecek. Biz Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal’da gidiyoruz. 40 kişilik bir kafileyle gidiyoruz. Yarışmalar 2 gün sürecek”.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da; Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Artvin’de yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılan Halk Oyunları Ekibi’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.