EDİRNE BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Edirne Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi iş birliğiyle Edirne Belediyesi ve İlçe Belediye personellerinin kişisel ve kurumsal kapasite gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla güncel mevzuat değişiklikleriyle birlikte teknik şartname ve ihale dokümanı hazırlanması, doğrudan temin ve güncel uyuşmazlık kararları ışığında elektronik ihalelerde dikkat edilmesi gerekli hususları kapsayıcı Kamu İhale Mevzuatı konulu bir eğitim programı düzenlendi.

2024-06-07 14:54:27
EDİRNE BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK KAMU İHALE MEVZUATI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Atatürk Kültür Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen ve üç gün süren eğitim programına, Edirne Belediyesi'nin farklı müdürlüklerinden birçok personel katıldı. Programın ilk gününde, güncel mevzuat değişiklikleri ve teknik şartname hazırlama konuları ele alındı. Katılımcılar, mevzuat değişikliklerinin kamu ihaleleri üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirildi ve teknik şartname hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar detaylı bir şekilde açıklandı.

Eğitimin ikinci gününde ise doğrudan temin ve ihale dokümanı hazırlanması konuları işlendi. Eğitmenler, doğrudan temin sürecinde dikkat edilmesi gereken prosedürler ve ihale dokümanlarının eksiksiz ve doğru hazırlanması konusunda önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, bu süreçlerin yasal çerçevede nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda katılımcılara rehberlik edildi.

Son gün, elektronik ihalelerde dikkat edilmesi gereken hususlar ve güncel uyuşmazlık kararlarına ayrıldı. Katılımcılar, elektronik ihale süreçlerinde sıkça karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, güncel uyuşmazlık kararları üzerinden yapılan analizlerle, ihalelerde karşılaşılabilecek hukuki problemlerin önlenmesine yönelik pratik bilgiler sunuldu.

Edirne Belediyesi ve ilçe belediyelerinin personeline yönelik düzenlenen bu eğitim programı, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve olumlu geri bildirimler aldı.