EDİRNE BELEDİYESİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

2017-10-31 11:11:09
EDİRNE BELEDİYESİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
Edirne Belediye Başkanlığı olarak kentimize ve insanımızın kullanımına kazandırdığımız; müze, park, yol, orman, akademi, spor salonu, bina merkez ve tesislerimizi 3 Kasım Cuma Günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıyoruz. Toplu açılış törenine tüm halkımız davetlidir.

KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA VE BERTARAF TESİSİ

Edirne’nin kanayan yarası haline gelen 60 yıllık vahşi çöp depolamaya Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’yle son verdik. 3 Kasım itibariyle hizmete açacağımız tesisimiz tüm Türkiye’ye örnek olacak. Kentimizin en büyük kazanımlarından biri olan Katı Atık Bertaraf Tesisleri, ekolojik bir çöplük olacak; doğayı, yer altı sularını ve çevreyi kirletmeyecek.

KUZEY ÇEVRE YOLU VE GÜNEY ÇEVRE YOLU

Edirne’de artan trafik ve E-5 karayolunda yaşanan yoğunluğun azalması amacıyla 62 yıldır açılması planlanan ancak bir türlü sonuca ulaştırılamayan Güney Çevre Yolunu hizmete sunduk. 5 bin 656 metre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu ve çok yakında çalışmalarına başlayacağımız 9 bin 160 metre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu’nun da hizmete girmesiyle toplamda 14 bin 816 metrelik yolu Edirne’ye kazandıracağız.

YENİ İTFAİYE BİNASI

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü yeni binasına kavuştu. Yeni İtfaiye Müdürlüğü Binasıyla kentimizde çok önemli bir görevi üstlenen İtfaiye Müdürlüğü personeli daha iyi çalışma şartlarına da kavuşmuş oldu.

YENİ ÇOCUK PARKLARI

Özgür Çocuk Parkı, Gökkuşağı Parkı, Yıldız Parkı, Uçan Balon Parkı ve Macera Parkı’nı hizmete kazandırdık. Çocuklarımıza özgürce oyun oynayabileceği alanlar yarattık.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamda daha fazla yer almasını sağlamak, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduk. Şehrin muhtelif yerlerine kurduğumuz Engelli Aracı Şarj İstasyonları ile engelli vatandaşlarımızın şehir içinde daha kolay bir şekilde hareket edebilmelerini sağladık.

KADIN MERKEZLERİMİZ

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmasını sağlamak, dezavantajlı kadınlara yol göstererek, onları da yaşamın her alanına katabilmek ve kadının her meslek grubunda var olabileceğini göstermek adına Kadın Merkezleri kurduk. Hedefimiz 24 mahalleye 24 kadın merkezi kazandırmak.

EDİRNE KENT MÜZESİ

8 bin 300 tarihe sahip Edirne’nin tarihine ışık tutacak; kültürümüzü, benliğimizi ve belleğimizi geçmişten bugüne taşıyacak olan Edirne Kent Müzesi’ni Edirne’mizin fethinin 656. yılında ziyarete açtık.

EDİRNE ASKER HASTANESİ ŞEHİTLİĞİ

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Türk Şehitlikleri İmar Vakfı’nın destekleri ile 52.000 şehidimizin bulunduğu Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’ni ziyarete açtık. Türkiye’nin ikinci büyük şehitliğini Edirne’ye kazandırdık.

TARİHİ ELEKTRİK FABRİKASI NİKAH VE KÜLTÜR MERKEZİ

1930 yılında İtalyanlar tarafından yapılan ve jeneratörler vasıtasıyla 1980 yılına kadar Edirne’nin elektrik ihtiyacını karşılayan Tarihi Elektrik Fabrikası’nı; Kültür Merkezi ve Nikah Salonu olarak 14 Mayıs 2017 tarihinde halkımızın kullanımına açtık. Edirne’ye muhteşem bir bina kazandırdık, ilk defa tescilli eserlerden birinin restorasyonunu yapmanın gururunu yaşadık.