EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN ARABALI SİNEMA KEYFİ

Edirne Belediyesi, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sinemaya gidemeyen vatandaşlar için arabalı sinema keyfi etkinliği düzenliyor. ‘Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte Türk Sineması’nın en beğenilen filmleri Edirneliler ile buluşacak.

2020-06-22 12:54:43
EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN ARABALI SİNEMA KEYFİ

Korona virüs önlemleri nedeniyle sinemaya gidemeyen Edirneliler, Edirne Belediyesi’nin düzenlediği nostaljik arabalı sinema etkinliğinde buluşacak.  Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan arabalı sinema keyfinin ilki 27 Haziran Cumartesi 21.30’da; Türk sinemasının başyapıtı olarak sayılan, başrollerini Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ ile başlayacak.

Arabalı sinema keyfinin ikinci gösterimi ise 4 Temmuz Cumartesi 21.30’da Mustafa Kutlu'nun Uzun Hikâye adlı eserinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılarak sinemaya uyarlanan; başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ile Tuğçe Kazaz’ın oynadığı ‘Uzun Hikaye’ ile devam edecek.

Arabalı sinema keyfinin 3. gösteriminde ise 11 Temmuz Cumartesi Saat:21.30’da; Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Halit Akçatepe’nin başrollerini oynadığı ‘Üç Arkadaş’ isimli Türk sinemasının unutulmaz filmi  Edirneliler ile buluşacak.

Edirne Belediyesi, 4. gösterimi de 18 Temmuz Cumartesi Saat:21.30’da  Yönetmenliğini Tunç Başaran'ın yaptığı 1989 yapımı uzun metrajlı Türk sinema filmi olan; 62. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Akademi Ödülü aday adayı olarak seçilen ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’  isimli filmi gösterime sunacak.

‘Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla düzenlenecek olan arabalı sinema keyfi Dilaverbey Mahallesi Darül Hadis Caddesi’nde (Eski Keresteciler Sokağı) gerçekleştirecek.