EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN ARABALI SİNEMA KEYFİ

Edirne Belediyesi, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sinemaya gidemeyen vatandaşlar için arabalı sinema keyfi etkinliği düzenledi. ‘Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikle sinema keyfi arabaya taşındı.

2020-06-29 06:21:59
EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN ARABALI SİNEMA KEYFİ

Korona virüs önlemleri nedeniyle sinemaya gidemeyen Edirneliler, Edirne Belediyesi’nin düzenlediği nostaljik arabalı sinema etkinliğinde buluştu. Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla gerçekleştirilen arabalı sinema keyfinin ilki Türk sinemasının başyapıtı olarak sayılan, başrollerini Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ ile başladı.

9 dönümlük arazide oluşturulan sinema alanındaki etkinliğe, yaklaşık 300 araç katıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, salgın döneminde halkı sinema ve tiyatroyla buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Salgın nedeniyle sinemaların kapalı olduğunu belirten Tanrıkulu, “Halkımız sinemalara gidemedi ama arabalı sinemayla bunu bir nebze de olsa tattırmak istedik. Nostaljik filmlerden oluşan bir seri başlattık. Ayrıca her film için bu günleri hatıralarda yaşatacak hatıra biletleri hazırladık ve sinemaseverlere dağıttık” dedi.

Arabalı sinema keyfinin ikinci gösterimi ise 4 Temmuz Cumartesi 21.30’da Mustafa Kutlu'nun Uzun Hikâye adlı eserinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılarak sinemaya uyarlanan; başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ile Tuğçe Kazaz’ın oynadığı ‘Uzun Hikaye’ ile devam edecek.

Arabalı sinema keyfinin 3. gösteriminde ise 11 Temmuz Cumartesi Saat:21.30’da; Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Halit Akçatepe’nin başrollerini oynadığı ‘Üç Arkadaş’ isimli Türk sinemasının unutulmaz filmi  Edirneliler ile buluşacak.

Edirne Belediyesi, 4. gösterimi de 18 Temmuz Cumartesi Saat:21.30’da  Yönetmenliğini Tunç Başaran'ın yaptığı 1989 yapımı uzun metrajlı Türk sinema filmi olan; 62. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Akademi Ödülü aday adayı olarak seçilen ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’  isimli filmi gösterime sunacak.