EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN BEDENSEL ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET

2015-12-03 13:32:35
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN BEDENSEL ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunulan Akülü Engelli Aracı Şar İstasyonu’nun açılışı gerçekleştirildi. ‘Engelsiz Kent Edirne’ hedefine adım adım yaklaştıklarını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Unutmayalım ki, her sağlıklı birey potansiyel bir engelli adayı” dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kentte faaliyet gösteren 8 engelli derneğiyle birlikte kurduğu akülü tekerli sandalyelerin 35 dakikada şarj edilmesini sağlayan 2 istasyonun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra engelli derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Her sağlıklı bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Gürkan, 2 adet olan şarj istasyonlarını Şubat ayına kadar 10’a çıkaracaklarını söyledi.

Her sağlıklı birey bir potansiyel bir  engelli adayı olduğuna değinen Gürkan, “ Allah göstermesi kaza yada rahatsızlıkla olabilir. Belediyelerin en önemli görevlerinden biri o kentte yaşayan tüm bireylerin, o kenti yaşam kalitesini arttıracak, konforunu sağlayacak düzeyde kenti düzenlemektir. Kenti o hale getirmektir. Belediye başkanı olarak çok sık açılışlar yapıyoruz, toplantılara katılıyoruz. Hep aynı şeyi söylüyorum. Bir kentin çağdaşlığının çok fazla kıstasları ve ölçütleri var. Bana göre en önemli kıstas şu; ‘Bir engelli arkadaşımız, evinden çıkıp engelsiz bir şekilde şehre gidip, bütün işlerini halledip, yeniden eve dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir. Edirne böyle bir kent mi? Maalesef değil. Dünyada böyle bir kent var mı? Maalesef yok ama hedefimiz bu, amacımız bu. Bugün itibariyle biri Saraçlar Caddesi’nde diğeri engelli derneklerimizin bulunduğu bir ortamda hazırlanıyor. Üzerlerinde LCD ekranda engellilerle ilgili kamu spotları yayınlanacak. Şarj istasyonlarının sayısını Şubat ayı sonuna 10’a çıkaracağız” dedi.

Açılışı yapılan istasyonunda 3 akülü tekerlekli sandalyeli engelinin araçları şarja takıldı. Engelli Sabri Kavak, araçların akülülerinin bitme korkusu nedeniyle çoğu zaman çarşıya çıkamadıklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından kurulan ve aynı anda 3 akülü tekerlekli sandalyeyi şarj edebileceği istasyonda boş bir akünün, yaklaşık 35 dakikada şarj edebileceği bildirildi. Şarj istasyonlarının etrafı da daha sonra belediye tarafından kapatılarak kışın soğuk ve rüzgardan korunması sağlanacak.