EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN ‘BELEDİYE DAYANIŞMA EVİ’

2015-11-03 04:56:30
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN ‘BELEDİYE DAYANIŞMA EVİ’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ihtiyaç sahiplerinin rencide olmadan yardım alabilmesi için ‘Belediye Dayanışma Evi’nin hizmete sunulacağını söyledi.

Edirne Belediye Meclisi Kasım Ayı olağan toplantısında 3 katlı bir binanın kiralanarak, ‘Belediye Dayanışma Evi’ olarak hizmet vermesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu binanın ihtiyaç sahiplerine gereken yardımların yapılabilmesi için kullanılacağını ifade etti.

3 katlı binanın giriş katının ‘Gıda Bankası’, binanın 2. katının ‘Giysi Bankası’ ve binanın 3. katının ise ‘Kitap Bankası’ olarak kullanılacağını ifade eden Gürkan,  “İhtiyacı olan vatandaşlarımıza bir kart vereceğiz ve bu karta ihtiyaçlarına göre aylık olarak kredi yükleyeceğiz. İhtiyacı olan vatandaşlarımız, ihtiyaçları doğrultusunda aynı bir marketten alışveriş yapar gibi, rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Çamaşır makinesi ve sanayi tipi ütünün de yer alacağı bu binada gelen yardımlar personel tarafından yıkanacak, ütülenecek ve aynı bir mağazadaki gibi ihtiyaç sahiplerine sergilenecek. Bir anne çocuğunun elinden tutarak, aynı bir marketteymiş gibi alışveriş yapabilsin, o çocuk da orada rencide olmasın istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında bu uygulamayı birçok ilde gerçekleştirildiğini gördük. Edirne Belediyesi olarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı oluyorduk, ancak bu uygulamayla daha sistematik bir hale gelecek ve yardımlar doğru yerlere ulaşacak” diye konuştu.

İhtiyaç sahiplerine ulaşması için Edirne Belediyesi’ne yardımda bulunmak isteyen vatandaşların da var olduğunu ifade eden Gürkan, “Biz nakit yardım alamadığımız için bugüne kadar bu talepleri değerlendirememiştik. Bu binanın açılmasıyla birlikte yardım etmek isteyen vatandaşlarımız da gıda, giyim ve kitap yardımında bulunabilecekler” dedi.