EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN SPORA TAM DESTEK

2015-05-18 09:09:29
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN SPORA TAM DESTEK

Edirne Çarşıspor ve Yunanistan’ın AC Orestias Voleybol takımları arasında bir süre önce Edirne’de oynanan maçla başlayan dostluk ilişkileri bu kez nehrin diğer kesiminde Orestiada şehrinde oynanan maçla devam etti.

16 Mayıs Cumartesi Günü Orestiada Nikos Samaras Spor Salonu’nda oynanan dostluk karşılaşmasında Çarşıspor Kadın Voleybol Takımı rakibi AC Orestias takımını 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Edirne Belediye’sinin verdiği araçla ve özel araçlarla Yunanistan’ın Orestiada şehrine hareket eden Çarşıpor kafilesini Kastanies sınır kapısında AC.Orestias yöneticileri çiçekle karşıladı. Daha sonra Orestiada’da bir şehir turu yapan Orestias yöneticileri ve Çarşıpor kafilesine ardından bir cafede ikram yapıldı. Daha sonra Orestiada’nın çok eski ve voleybolda birçok ke Avrupa kupası maçlarının oynandığı ve Orestiadalı voleybolcular için büyük bir önemi bulunan tarihi spor salonuna bir ziyaret gerçekleştirildi. Kafile oradan, hemen yanında bulunan yüzme havuzunda düzenlenen ve Türk, Bulgar ve Yunan yüzücülerin katıldığı 1.Uluslararası Yüzme Yarışları’na geçti. Burada bir süre vakit geçiren Çarşıspor kafilesi daha sonra maçın oynanacağı salona geçti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’da dostluk maçına katılarak her iki takımada Edirne şehri adına başarılar diledi.

Dostça bir havada geçen ve izleyicilerin büyük zevk aldığı maçın ardından AC Orestias yönetimi Çarşıpor kafilesine, Edirneliler tarafından oldukça bilinen Mırmır Balık Restaurant’ın da akşam yemeği verildi. Oyuncuların ve Türk-Yunan konukların oldukça eğlendiği ve dostluğun pekiştiği yemek gecenin geç saatlerine dek devam etti.

Çarşıspor Kulübü Başkanı İsmail Bilgi, AC Orestias kulübü yöneticilerinin göstermiş olduğu kusursuz misafirperverlik için teşekkürlerini iletirken “Edirne’de kendilerini ağırlamamızın ardından bizi Orestiada’da kusursuz bir şekilde ağırladılar. Kendilerine kulübüm ve Edirne adına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu dostluğun kurulmasında Karaağaç Karlıovaspor Başkanı Fuat Akaret ağabeyimizin ve Yunan dostumuz Andon’un çok büyük payı var. İki kulüp arasında yaşanan bu dostluğun temellerini onlar attılar. Bu ilişkimizi devam ettireceğiz. Önümüzdeki günlerde alt yapılarımız arasında maçlar olabilir. Ayrıca Çarşıspor, AC Orestias ve Bulgaristan’dan takımların katılacağı bir turnuva düzenlemeyi düşünüyoruz. Amacımız sınır komşularımızla sportif dostluklar kurmak ve bunları geliştirmek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve ekibine de buradan teşekkür etmek istiyorum. Edirne Belediyesi olarak her zaman bizlerin destekçisi oldular.” dedi.